Ne iş Danıştay? - Yorum

Diktatörlükle yönetilen ülkeleri andıran ve çağdışı olarak kabul edilen öğrenci andının kaldırılmasını sağlayan yönetmeliği iptal eden Danıştay'a tepkiler sürüyor. Son olarak Yazar Ahmet Hakan, bugünkü köşesinde Danıştay'a "Ne iş?" diye sordu. Ahmet Hakan, Danıştay'ın son kararıyla bütün siyasi dengeleri alt üst ettiğini savundu. İşte Ahmet Hakan'ın Hürriyet'teki bugünkü yazısından ilgili bölüm:

Google Haberlere Abone ol
Ne iş Danıştay? - Yorum

Danıştay'ın tartışmaları öğrenci andı kararı kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor. Kararın siyasi partiler arasında farklı tepkilere neden olması beraberinde yeni bir tartışmayı da getirdi. Son yıllarda aynı yolda yürümeye başlayan bazı partilerin bu kararla birlikte tekrar fikir ayrılıklarına düşmesi tartışmayı daha da anlamlı kılıyor. Özellikle son iki yıllık ittifaklarıyla öne çıkan AK Parti-MHP arasına bir nifak tohumu gibi ekilmek istenen öğrenci andı kararının aynı zamanda AK Parti ile HDP'yi aynı cephede buluşturduğu eleştirileri yapılıyor. Konuyu bugün köşesinde irdeleyen Hürriyet yazarı Ahmet Hakan "Ne İş Danıştay?" diye sordu. İşte Hakan'ın yazısından ilgili bölüm: 

Siyasi partilerin “Andımız” konusundaki tutumları aşağı yukarı şöyle:

AK PARTİ: Danıştay’ın verdiği kararı Anayasa’ya aykırı buluyor. Bütün sözcüleri benzer açıklamalar yapıp Danıştay’ı eleştiriyorlar.

CHP: Önümüzdeki yerel seçimde HDP tabanından oy almayı düşündükleri için olaya bodoslama dalmıyorlar. Partinin önde gelen isimlerinin çoğu susuyor!

HDP: Karara net bir şekilde destek vermeyen parti... Irkçı olarak nitelendirdikleri ‘Andımız’ın yeniden yürürlüğe girmesini geriye gidiş olarak görüyorlar!

MHP: Genel merkez binasına astıkları kocaman Andımız pankartıyla nerede durduklarını gösterdiler... “Andımız”dan yana tavır alıyorlar.

İYİ PARTİ: MHP’nin bir adım önüne geçmek için “Andımız” konusunda mübalağalı bir tutum içindeler. Bütün sözcüler, Danıştay kararını hararetle destekliyor.

Buradan çıkan sonuçlar şunlar:

AK Parti ile HDP aynı safa düşmüş gibi...

MHP ile AK Parti ayrı noktalarda kalmış gibi...

MHP ile İYİ Parti aynı noktada buluşmuş gibi...

CHP ne yapacağını bilemez hale gelmiş gibi...

Size bir şey söyleyeyim mi?

Yeryüzünün bütün siyasi çakalları, ülkenin siyasi tablosunu bir anda allak bullak edecek plan üstüne plan yapsalardı...

Böylesine kusursuz bir hamleyi kıvıramazlardı.

İnsan ister istemez...

“Ne iş Danıştay ne iş?” demeden duramıyor.

Kaynak: Sonhaberler.com

Yorumlar