MSB'den önemli açıklamalar: Fırat'ın doğusu, F-35, S-400...

Milli Savunma Bakanlığı, milli güvenlik noktasında gündemden düşmeyen konularla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yeni askerlik sisteminde gelinen süreç, S-400, F-35, Fırat'ın doğusu ve terörle mücadele gibi önemli konularda bilgilendirme yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
MSB'den önemli açıklamalar: Fırat'ın doğusu, F-35, S-400...

Milli Savunma Bakanlığı, birbirinden önemli konularda açıklamalarda bulundu.

Bakanlığın yeni askerlik sisteminden S-400 konusuna, F-35'lerin tesliminden Fırat'ın Doğusuna düzenlenmesi beklenen operasyona kadar birbirinden önemli gelişmelerde yaptığı bilgilendirmeden satırbaşları şöyle:

  1. Yeni Askerlik Sistemi: Sistemle ilgili çalışmalarda sona gelindi. Diğer ilgili bakanlıklarla yürütülen süreç devam ediyor.
  2. S-400 konusu: S-400 füze savunma sistemlerinin Haziran-Temmuz ayında ilk sevkiyatlarının gerçekleştirilmesi planlanıyor. Sistemin nereye konuşlandırılacağı ile ilgili görüşmeler devam ediyor.
  3. F-35: Süreçte sıkıntılar olduğu malum. Kasım ayında uçakların teslim edilmesini bekliyoruz.
  4. FETÖ ihraçları: TSK'dan, FETÖ/PDY ile mücadele kapsamında 15 Temmuz 2016'dan bu yana 16 bin 540 personel ihraç edildi, 6 bin 154 personel hakkında süreç devam ediyor.
  5. Terörle mücadele: PKK/KCK terör örgütüne karşı yurt içinde ve Irak'ın kuzeyinde yürütülen operasyonlarda, 4 Nisan'dan bugüne toplam 154 terörist etkisiz hale getirildi. Ayrıca, 28 Nisan gecesi ZAP bölgesine düzenlenen hava harekatında 23 terörist etkisiz hale getirildi.
  6. Fırat'ın doğusuna operasyon: Birlikler her anlamda hazır. Suriye'nin kuzeyinde oluşturulması planlanan güvenli bölgeyle ilgili ise ABD ile görüşmeler sürüyor. Şu ana kadar ABD tarafından olumsuz bir görüş alınmadı.

Yorumlar