Metin Feyzioğlu'dan 'Gezicileri' kızdıracak açıklama

DHKP-C adına hareket ettikleri iddia edilen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya yeterince destek olmamakla suçlanan TBB Başkanı Feyzioğlu, "Kimse benden Nuriye ile Semih'i evlat edinecek bir sempati beklemesin" dedi. Feyzioğlu, iki ismin avukatlarının da tutuklandığı yönündeki iddialara ise, söz konusu avukatların başka suçlamalarla tutuklandığını hatırlatarak iddiaları görmezden gelemeyeceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Metin Feyzioğlu'dan 'Gezicileri' kızdıracak açıklama

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'dan Gezicileri kızdıracak açıklamalar geldi. Feyzioğlu, katıldığı bir radyo programında DHKP-C adına açlık grevi yaptıkları ileri sürülen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Feyzioğlu, iki isme yeterince destek olmamakla suçlanınca "Açlık grevi yapan kişi, bilincini kaybettiğinde, devletin ona ölmemesini sağlamak için müdahale etme yükümlülüğü var. Kimse benden Nuriye ile Semih'i evlat edinecek bir sempati içinde olmamı beklemesin" dedi. 

RS FM'de katıldığı bir programda konuşan Feyzioğlu, açlık grevi yapan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile ilgili soruları da cevaplandırdı. Feyzioğlu, devletin açlık grevindeki kişilere müdahale etme yükümlülüğü olduğunu şu sözlerle ifade etti: "Açlık grevi yapan kişi, bilincini kaybettiğinde, devletin ona ölmemesini sağlamak için müdahale etme yükümlülüğü var."

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın yargılandıkları davanın duruşmasından önce, avukatlarının tutuklanması hakkında da görüşlerini belirten TBB Başkanı, "Nuriye ile Semih adlı açlık grevi yapan kişilerin tutuklanan avukatlarının tutuklanma gerekçesinde, Nuriye ile Semih'in avukatı olmaları yoktu. Polisin öldürdüğü DHKP-C teröristin üzerinden çıkan listede tutuklanan bazı avukatların adı geçtiği söyleniyor. Ben bu listenin değersiz olduğunu söyleyemem" diye konuştu.

Feyzioğlu, sözlerini "Nuriye ile Semih'i evlat edinecek bir sempati içinde olmamı kimse benden beklemesin" diyerek tamamladı.

CHP'DEN TEPKİ

CHP'li Aykut Erdoğdu, Metin Fevzioğlu'nun DHKP-C'li isimler için söylediği sözlere sosyal medya hesabından tepki gösterdi. "Kimse Baro Başkanından merhamet beklemiyor... Nuriye ve Semih'in de beklediğini sanmıyorum... Baro Başkanı Temsil ettiği görev gereği hukuka sahip çıksın yeter... Baro Başkanı bu açıklamasıyla dönemin bütün suçlarına ortak oldu... Bu sözler unutulmaz..."

Yorumlar

adnan asıl sen abd ye teröle beraber olduğu için dava açsana görelim adam olduğunu