Mansur Yavaş 36 yıl hapisle yargılanabilir

“Sahte senet” skandalıyla sıkça gündeme gelen CHP ve İyi Parti’nin Ankara adayı Mansur Yavaş hakkında 9 ayrı suçtan soruşturma olduğu ortaya çıktı. Adaylıktan önce başlayan soruşturmalarda Yavaş, “dolandırıcılık, resmi evrakta sahtecilik, özel hayatın gizliliğini ihlal, hakaret, iftira ve gerçeğe aykırı bilirkişilik” ile suçlanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Mansur Yavaş 36 yıl hapisle yargılanabilir

Sahte senetle 600 bin dolar tahsil etmek istediği gerekçesiyle para cezasına çarptırılan CHP ve İP’in Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş hakkında, “Görevi kötüye kullanma ve kişilerin huzur ve sükununu bozma” suçlarından son soruşturmanın açılması talebiyle iddianame düzenlenmişti. Ankara Batı 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne vereceği yazılı savunması beklenen Yavaş hakkındaki tek soruşturmanın bu olmadığı öğrenildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nda Yavaş hakkında 2018’den bu yana 9 ayrı suçtan 3 soruşturma başlatıldığı ortaya çıktı.

ŞİKAYET ÜZERİNE BAŞLATILDI

Başsavcılık kaynakları, söz konusu soruşturmalardan sadece birinin Yavaş’ın adaylığı döneminde başlatıldığını, bunun da iş adamı Necmettin Kesgin’in şikayeti üzerine açıldığını belirtti. Kesgin, Yavaş’ın müstehcen görüntü olduğunu bildiği bilgisayarı kendisine şantaj için elinde tuttuğunu belirterek suç duyurusunda bulunmuş, başsavcılık da şikayet üzerine Yavaş hakkında “müstehcenlik ve suçu bildirmeme” suçlarından soruşturma başlatmıştı. Bu iddialara ilişkin soruşturma dosyası, Basın Suçları Soruşturma Bürosunda görevli savcıya verildi.

YARGITAY’DA İŞ TAKİBİ

Yavaş hakkında yürütülen diğer soruşturmalarda ise 7 ayrı suçlama bulunuyor. Bunlardan en dikkat çekeni “yargı görevi yapanı etkilemeye teşebbüs” oldu. Necmettin Kesgin, yargılandığı bir davada Mansur Yavaş ile ilgili ilginç iddialarda bulunmuştu. Kesgin, 20 milyonluk bir dava ile ilgili “Yargıtay’da çevrem var, bu işi bitiririm” dediğini ileri sürdüğü Yavaş’ın “Yargıtay’da iş takibi yaptığı” iddiasında bulunmuştu. Ayrıca Yavaş’a “dolandırıcılık, resmi evrakta sahtecilik, özel hayatın gizliliğini ihlal, hakaret, iftira, gerçeğe aykırı bilirkişilik” suçlamaları da yöneltiliyor.

9 AYRI SUÇTAN 3 SORUŞTURMA

Millet İttifakı kapsamında CHP ve İP’in Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterilen Mansur Yavaş hakkındaki suçlamalar şöyle:

Görevi kötüye kullanma, kişilerin huzur ve sükununu bozma

Müstehcenlik ve suçu bildirmeme

Yargı görevi yapanı etkilemeye teşebbüs

Dolandırıcılık

Resmi evrakta sahtecilik

Özel hayatın gizliliğini ihlal

Hakaret

İftira

Gerçeğe aykırı bilirkişilik

36 yıl hapis

Adaylığı sırasında re’sen açılan soruşturma bulunmadığı belirtilen Mansur Yavaş’la ilgili suç işlediğine ilişkin yeterli delil bulunması halinde dava açılabilecek. Başsavcılığın yürüttüğü soruşturmalardaki 9 ayrı suç, toplamda 12 yıl 3 aydan 36 yıla kadar hapis cezası öngörüyor.

Yorumlar