'Laik Nesrin Nas'ın kılavuzu Birgün olunca cehaleti ortaya çıktı

Anavatan Eski Genel Başkanı Nesrin Nas, takip ettiği Birgün gazetesinin Emine Erdoğan ile ilgili bir haberini, cehaletini ortaya koyacak şekilde paylaştı. Emine Erdoğan'ın 'Halifelik rejimiyle' ilgisi bulunmayan konuşmasını öyleymiş gibi yansıtmaya çalışan Nesrin Nas sosyal medyada alay konusu oldu.

Google Haberlere Abone ol
'Laik Nesrin Nas'ın kılavuzu Birgün olunca cehaleti ortaya çıktı

Anavatan Eski Genel Başkanlarından Nesrin Nas, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, bir konuşmasında kullandığı "Yerzünün halifesi insan" anlamına gelen ifadeyi "Halifelik gelmiş de haberimiz yok" mesajıyla paylaştı. 

Emine Erdoğan konuşmasında “Yeryüzünde halife olmanın sorumluluğunu taşıyoruz.” dedi. 

Türkiye'de yaşayan herkesin ya da İslam dininden birazcık haberi olan herkesin bildiği gibi Emine Erdoğan, Kuran-ı Kerim’de de vurgusu yapılan “İnsan, yeryüzünde Allah’ın halifesidir” anlayışına gönderme yaptı. 

Ancak Turgut Özal'ın mirası Anavatan Partisi'ne genel başkanlık yapmış birisi bunun ne anlama geldiğini bilmiyor ya da kılavuzu Birgün gazetesi olduğu için otomatik olarak "anti İslam" tavırlar sergilemek zorunda kaldı.

NESRİN NAS KİMDİR?

Nesrin Nas 1958 yılında Kayseri'nin Bünyan ilçesinde doğdu.

Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü Mezunudur. İngiltere'de Uluslararası Para Piyasaları ile ilgili etüt ve incelemeler yapmıştır. Türkiye'ye dönerek İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde Doktora Tezini vererek İktisat Doktora unvanını almıştır.

Çalışma hayatını Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari İlimler Fakültesinde 13 yıl Öğretim Görevlisi olarak sürdürmüştür. Bu süre zarfında ayrıca dünya gazetesinde Ekonomi Danışmanı olarak da hizmet vermiştir. Daha sonra Üniversitedeki görevinden istifa ederek Uluslararası Finans Kuruluşları Euromoney, DC Gardner ve Emerging Markets'in Türkiye temsilciliği ve Başbakanlık Sermaye Piyasası Kurulu Danışmanlığını yapmıştır.

11 Ekim 2003 tarihinde yapılan ANAP 8. Olağan Büyük Kongresi'nde, 711 delegenin oyuyla Genel Başkan seçilmiş ve XXI. Dönem İstanbul milletvekilliği yapmıştır.

Evli ve bir çocuk annesi olup, İngilizce bilmektedir.

Yorumlar