Kürşat Bumin kimdir?

Yeni Şafak eski yazarlarından Kürşat Bumin, tedavi gördüğü hastane hayatını kaybetti. Bumin, 71 yaşındaydı. Kürşat Bumin, Çözüm Süreci'nde "Akil Adamlar" listesinde yer almıştı.

Google Haberlere Abone ol
Kürşat Bumin kimdir?

Yazar Kürşat Bumin bugün tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Bumin, perşembe günü İstanbul'da düzenlenecek törenin ardından cuma günü İzmir'de defnedilecek.

Gazeteci Kürşat Bumin tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Bumin’in cenazesi Perşembe günü öğle namazını müteakiben Bebek Camii’nden İzmir’e uğurlanacak. Burada, Alsancak Hocazade Camiisi’nde düzenlenecek törenden sonra toprağa verilecek.

KÜRŞAT BUMİN KİMDİR

Yeni Şafak gazetesi eski yazarlarından biri olan Kürşat Bumin 1947 yılında Sivas Yıldızeli’nde dünyaya gelmişti.

Kürşat Bumin, Ankara Üniversitesi’nin Dil Tarih Coğrafya Fakültesi’nden (DTCF) mezun oldu. 1972 ve 1980 yılları arasında Fransa’da siyaset felsefesine ilişkin çeşitli çalışmalar ve makaleler üretti.

Ege Üniversitesi’nin Felsefe Bölümü’nde 10 yıl ders veren Kürşat Bumin esas olarak medya eleştirileriyle tanındı.

Bilgi Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde de ders veren Bumin, 1998 yılında Medyakronik isimli kitabını yazdı.

2000 yılında da Bilgi Üniversitesi’nin desteğiyle Alper Görmüş, Ümit Kıvanç gibi isimlerle birlikte aynı isimli medya eleştiri sitesini kurdu.

Derslerinde ve eleştirilerinde en çok üzerinde durduğu konulardan biri TÜSİAD, TOBB, Barolar Birliği gibi üye olmanın zorunlu olduğu kurumların sivil toplum kuruluşu sayılamayacağıydı.

Medyakronik sitesi 2002 yılında kapandı.

Kürşat Bumin Medyakronik sitesi kapandıktan sonra medya eleştiri yazılarını Yeni Şafak’ta Alper Görmüş’le birlikte hazırladıkları Kronik Medya sayfasında devam ettirdi.

Ayrıca Ali Sirmen ile birlikte SkyTürk kanalında bir televizyon programı sundu.

Kürşat Bumin, köşe yazılarını Diken ve son olarak Gazete Duvar’da devam ettirdi.

2013 yılında “çözüm süreci”nin bir parçası olarak 63 kişilik akil insanlar topluluğuna girdi. 2014 yılında ise Baskın Oran ve Murat Belge gibi isimlerin ardından akil adamlıktan ayrıldı.

Kürşat Bumin’in kitapları:

1981 – Sivil Toplum ve Devlet
1983 – Batı’da Devlet ve Çocuk
1986 – Demokrasi Arayışında Kent
1997 – Okulumuz, Resmi İdeolojimiz ve Politikaya Övgü
1998 – MedyaKronik
2002 – Hukuksuzluğun Günlüğü
2002 – Otoriter Demagoji Farklı Ol, Benim Gibi Ol

Yorumlar