Kriminal daire yetkilisi, NSU üyesinin aranmasını engellemiş

Neonazi cinayetlerini işleyen Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütünün yakalanması konusunda hata yapıldığına dair yeni iddialar ortaya atıldı.

Google Haberlere Abone ol
Kriminal daire yetkilisi, NSU üyesinin aranmasını engellemiş

Neonazi cinayetlerini işleyen Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütünün yakalanması konusunda hata yapıldığına dair yeni iddialar ortaya atıldı. Thüringen Kriminal Dairesi (LKA) Başkanı Werner Jakstat'ın, başkanvekili olduğu 2003 yılında örgütün aşırı sağcı terörist üyesi Uwe Böhnhardt hakkında yapılacak bir aramayı bilinçli olarak engellediği ileri sürüldü.

Alman birinci kanalı ARD'de yayınlanan 'Report Magazin' adlı program, yine LKA'da görevli gizli bir tanığın bu bilgileri verdiğini duyurdu. Buna göre Jakstat, tüm birimlere Böhnhardt hakkında bir görgü tanığından elde edilen ipucunun takip edilmemesi talimatı vermiş.

Adını vermeyen LKA çalışanı, Jakstat'ın 'Kimse bir şey yapmadı demesinler' diye birkaç kişiyi görgü tanığına gönderip sadece ifade aldırdığını ve bir şey bulunamadığı notu düşüldüğünü söyledi.

İddia, terör hücresinin 2011 yılında ortaya çıkmasından sonra bir resmi makamın NSU terör örgütü üyelerinin yakalanmasını engellediğini ileri süren ilk somut iddia oldu. Jakstat, konu hakkında açıklama yapmazken, eyalet içişleri bakanlığına yazdığı mektupta, görgü tanığının söylediklerinin üç yıl eski olduğunu iddia etti. CİHAN

Yorumlar