KPSS Adaylarına son dakika uyarısı

KPSS’ye Girecek Adaylar İçin ÖSYM'den önemli bir uyarı geldi.

Google Haberlere Abone ol
KPSS Adaylarına son dakika uyarısı

KPSS adaylarına ÖSYM'den son dakika uyarısı, kimlik belgesi ve sınav giriş belgesi olmayan adaylar sınava alınmayacaklar. Kimliğini kaybeden adaylara da kolaylık sağlandı. Nüfus müdürlükleri Pazar günü hizmet verecek.

Kimliğini kaybeden, imza, fotoğraf ya da soğuk damga gibi unsurları olmayan nüfus cüzdanlarına sahip adaylar için nüfus müdürlükleri Pazar günü de hizmet verecek. Böylelikle adaylar nüfus müdürlüklerine giderek işlemlerini halledebilecek ve ardından da sınava girebileceklerdir. Nüfus müdürlüklerinin açık olacağı saatler ise 07.00 ile 10.00 arası olarak belirlendi. 

Nüfus Cüzdanı için Gerekli Belgeler 

Nüfus cüzdanı almak isteyen adayların yanlarında 2018 KPSS sınava giriş belgelerini ve 2 tane de vesikalık fotoğraflarını getirmeleri gereklidir. Adayların kimlik bilgileri ve adresleri sistem üzerinden doğrulandıktan sonra nüfus cüzdanı çıkarılacaktır. Bilgileri uyuşmayanların ise nüfus cüzdanı alabilmeleri mümkün olmayacaktır. 

Nüfus cüzdanı temin eden adaylar sınava gönül rahatlığıyla girebilirler. Saat 10.00 itibariyle nüfus müdürlüklerinin kapanacağını ve hizmet vermeye devam etmeyeceğini de hatırlatmak gerekir. Özellikle kimliğinde fotoğraf olmayan 15 yaş üzerindeki kimselerin fotoğraflı kimlik temin etmeleri son derece önem arz etmektedir. Aksi takdirde sınava alınmayacakları gibi kimliklerinin geçerli kabul edilmesi de söz konusu olmayacaktır. 

ÖSYM ve Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü işbirliği ile hayata geçirilecek bu uygulama da pek çok kişi tarafından takdirle karşılandı. İnsanların geleceklerini kurtarma adına büyük bir adım atılmış oldu.

Sınava Giriş Belgesi’ni (fotoğraf görünür bir şekilde) yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

Bina girişinde yoğunluğa yol açılmaması için adayların çanta ve benzeri eşyalarını sınava girecekleri binalara getirmemeleri, sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle gelmeleri ve sınavdan en az 1 saat önce sınavın yapılacağı bina önünde hazır bulunmaları sınav salonlarına zamanında alınabilmeleri açısından son derece önemlidir.

Kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, peçete, ÖSYM tarafından temin edileceğinden, şeffaf pet şişe içerisindeki su dışında hiçbir araç, gereç, içecek ve yiyeceği sınava gireceğiniz binaya getirmeyiniz. Sınava şeffaf pet şişe içerisinde su getirebilirsiniz. Adayların sınava girebilmeleri için Sınava Giriş Belgesinden başka fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları zorunludur:

Özel Kimlik Belgesi Gerekiyor

Nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Süresi geçerli pasaport, pasaportları bulunmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ve kimlik numaralı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartı Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartlar.

Kimler Sınava Alınmayacak

Bunların dışındaki, sürücü belgesi, meslek kimlik kartları vb. diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli belgeler sayılmayacaktır. Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, sınav görevlilerinin adayı kolaylıkla tanıyabilmelerini sağlayacak, sınav görevlilerinde adayı tanımada tereddüt oluşturmayacak güncel bir fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır.

Üzerinde soğuk damga, sınav görevlilerinin adayı kolaylıkla tanımasını sağlayacak güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan (TC Kimlik Numarası elle veya daktilo ile sonradan yazılmış veya ilave edilmiş olmamalıdır.) nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir.

Yorumlar