Köprü cezalarına af geldi, alınan paralar iade edilecek

TBMM Başkan Yıldırım, köprü cezalarının yeni bir düzenleme yapılana kadar af edileceğini, şu ana kadar kesilen cezalardan alınan paraların iade edileceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Köprü cezalarına af geldi, alınan paralar iade edilecek

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, İstanbul'da köprülerden geçerken mağduriyet yaşayan esnafın sorunlarıyla ilgili müjdeli haberi verdi.

Binali Yıldırım, köprü cezalarının affedileceğini, yeni düzenleme yapılıncaya kadar da şu ana kadar kesilen cezalardan alınan paraların iade edileceğini söyledi.

TBMM Başkanı Yıldırım, İstanbul'da gazetecilerler bir araya gelmişti.

Yıldırım burada İstanbul esnafının en büyük sorunları arasında yer alan köprü cezalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Fatih Sultan Mehmet ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden günde en az iki kez geçen İstanbul esnafının yaşadığı mağduriyet uzun süredir konuşuluyordu.

TBMM Başkanı Yıldırım mağdurlarla yaptığı toplantıdan sonra şu açıklamayı yaptı: Küçük kamyonetler, transporterlar, buna benzer kamyon olmayan minibüs gibi küçük ebatlı kamyonet gibi araçlar, bu araçlar da Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılmasıyla beraber normal şartlarda uluslararası tanıma göre ikinci sınıf, üçüncü sınıf, dördüncü sınıf, beşinci sınıf araçlar Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçme mecburiyeti geldi. Buna yönelik İstanbul Büyükşehir Belediyesi UKOME kararı alındı. Burada üçüncü, dördüncü, beşinci sınıflarda sorun yok. Sorun, ikinci sınıfa giren yani aks uzunluğu üç metre yirmi santimin üstünde çıkan küçük araçlarla ilgili, bunlarla ilgili uygulamadan kaynaklanan sorun var, yaşanan bir mağduriyet var, bu mağduriyeti yaşayan İstanbullu kardeşlerimizle beraberiz. Hepsi bu kadar değil, 310 binden fazla hemşehrimiz var, burada sadece temsilciler var, şoförler odası başkanları var, bir de araç sahibi küçük işletme yapan hemşehrilerimiz var. Kendilerini uzun boylu dinledik, Bakan Yardımcımız, Bölge Müdürü ile beraber meseleyi anladık.

KÖPRÜ CEZALARI NE ZAMAN İADE EDİLECEK?

TBMM Başkanı Yıldırım, köprü cezalarının af edileceğini, şu ana kadar alınan paraların ise iade edileceğini söyledi. Bunun üzerine esnafın gözü kulağı iade işleminin yapılacağı tarihe çevrildi. TBMM Başkanı Yıldırım'ın açıklamasına göre köprü cezalarının affedilebilmesi için bu yönde bir düzenleme yapılması gerekiyor. Düzenlemeninin en kısa sürede TBMM Genel Kurulu'nda ele alınarak yasalaşması gerekiyor. Düzenleme bütün esnafı ilgilendirdiği için bütün partilerin destek vermesi bekleniyor. Düzenlemenin yakın zamanda çıkacağı tahmin ediliyor.

KÖPRÜ GEÇİŞ İHLAL CEZASI SORGULAMA

Köprü ceza sorgulama işlemi yapmak isteyen kişiler Ulaştırma Bakanlığı tarafından açılan resmi internet sitesi üzerinden sorgulama yapabilir. Köprüden geçiş ihlal sorgulama için aşağıdaki ekranı kullanabilirsiniz.

köprü ceza sorgulama+ köprü geçiş ihlal sorgulama

Yorumlar

Musti Kyk borçlarınıda silin sayın başkanım