Kış gelmedi, yağmur düşmedi, İstanbul'da kuraklık tehlikesi

Kış gelmek bilmedi, yağmurlar düşmek... İstanbul'da her yıl yıllık yağışın yüzde 25'inin düştüğü kasım ve aralık aylarında bu yıl hiç yağmur yağmadı. Kuraklık tehlikesi kapıda.

Google Haberlere Abone ol
Kış gelmedi, yağmur düşmedi, İstanbul'da kuraklık tehlikesi

İstanbul'da bu yıl ne kış gelmek bildi de yağmurlar yağmak... Her yıl kasım ve aralık aylarında yıllık yaşığın dörtte birini alan İstanbul'da bu iki ayda hala yağış düşmedi. Uzmanlar aralık ayında da yağış görülmediğini belirterek kuraklık tehlikesi uyarısında bulunuyor. 

İstanbul Üniversitesi Uçak ve Uzay Mühendisliği Meteoroloji Bölümü Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Hüseyin Toros, son 9 yılın en sıcak ve kurak aylar olarak tarihe geçtiğini belirterek, şunları söyledi: "Geçtiğimiz Kasım ayı çok sıcak ve kurak geçti. 2010 yılı sonrası en sıcak ve kurak ay olarak tarihe geçti. Türkiye genelinde de bu şekilde. 90’lı yıllarda susuz dönemi yaşayanları kasım ayının ve bu ayın yağışsız geçmesi korkutuyor. İstanbul’da yağan yağışların yüzde 15’i Aralık ayında yağıyor. Yüzde 12’si de Kasım ayında yağıyor. Yani İstanbul’a yıl boyunca yağması gereken yağışın çeyreği kasım ve aralık ayında yağıyor. Ancak bu yıl bunu göremiyoruz. Şu an günlük güneşlik bir hava var. Gömlekle dolaşan insanları görüyoruz. Halbuki bu tarihlerde insanların mont içinde soğukla karşı kaşıya kalması gerekiyordu"

Yorumlar