Kırkpınar şampiyonu mutfaktaki yağı kullanarak başarıya ulaşmış

653.Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başpehlivan olan Fatih Atlı’nın ailesi, çok sıkıntılar yaşadıklarını, meyvesini 15 yıl sonra aldıklarını söyledi. Baba Bahattin Atlı, “Fatih yağlanmak için evdeki yağı alıp giderdi.”...

Google Haberlere Abone ol
Kırkpınar şampiyonu mutfaktaki yağı kullanarak başarıya ulaşmış

653.Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başpehlivan olan Fatih Atlı’nın ailesi, çok sıkıntılar yaşadıklarını, meyvesini 15 yıl sonra aldıklarını söyledi. Baba Bahattin Atlı, “Fatih yağlanmak için evdeki yağı alıp giderdi.” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi sporcusu olarak güreşlere katılan Fatih Atlı'nın Ladik ilçesinde yaşayan emekli maden işçisi babası Bahattin Atlı ve ev hanımı annesi Remziye Atlı, gelen tebrikleri kabul ediyor. Evlerini bayraklarla süsleyen Atlı ailesi, bu gururun sadece Lâdik’in, Samsun’un olmadığını tüm Karadeniz’in olduğunu belirtti. Çalıştığı maden ocağından yıllar önce geçirdiği hastalık sonrası malulen emekli olan Bahattin Atlı, gelen tebrikler nedeniyle zaman zaman sokakta yürümekte zorlandığını söyledi. Çok maddi sıkıntılar çektiklerini, çocuğunun hem işte çalıştığını hem de güreştiğini hatırlatan Baba Atlı, “Oğlum güreşe giderken her güreşçi kendi yağını kendisi getirirmiş. Parası olmadığı için yağ alamadığı zaman eve gelip mutfaktaki yağı ufak bir şişeye koyup sonra onu da çantasına koyuyordu. Benden utanıyordu. Sonra da parası olunca yağ alıp eve getirirdi.” diye konuştu.

ÇOK ZAYIF BİR ÇOCUKTU GÜREŞMEK İÇİN KİLO ALDI

Tebrik için gelen komşuların yakın ilgisinden oldukça hoşnut olan ev hanımı anne Remziye Atlı, şunları söyledi: “3 çocuğum var, en küçükleri Fatih. Oğlum küçük yaştan itibaren sorumluluk sahibiydi. Oğlumun tüm derdi küçüklükten itibaren güreşçi olmaktı. Ancak çok zayıftı. Lise yıllarına kadar tekvando yaptı. Burada siyah kuşağa kadar çıktı. Daha sonrasında kilo almaya başlayınca hocası olan Bayram Ertan ile tanıştı. Fatih bu kemeri almayı çok istiyordu. Bunun için çok çalıştı. Geçen sene yine finale kadar çıkmıştı ama şimdiki yendiği güreşçiye yenilmişti. Bu sene çok umutluyduk, bekliyorduk. Allah da nasip etti. En son güreş yapmadan önce beni aradı ve ‘Anne bana dua et, bugün çok güzel maçlarım olacak, senin dualarını bekliyorum’ dedi. Ben telefonu ağlayarak kapattım. Sonra maçları evde izlemeye başladım. Oğlumun yenmesini gözümle gördükten sonra gerisini hatırlamıyorum. Mutluluktan ağladım ve televizyona bir daha bakamadım. Sonrasında tekrarını gece 3’te izledim, çok kaçırdığım sahneler olmuş. Allah torunuma da nasip eder inşallah. Kaç yıldır Antalya’ya giden kemer, beklide tarihinde ilk defa Ladik’e geldi. Çocuklarımız onu örnek alır ve çok iyi pehlivanlar yetişir ilçemizde.”

Tebrikler için gelenler, Fatih Atlı’nın daha önceden kazandığı onlarca madalyayı görünce hatıra fotoğrafı çektiriyor.

CİHAN

Yorumlar