Kılıçdaroğlu'dan saldırganlara "terörist" suçlaması

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Ankara Çubuk'taki şehit cenazesinde kendisine saldıran köylüler için, "Terörist" ifadesini kullandı. Kılıçdaroğlu'na saldıran köylülerden 60 yaşındaki Osman Sarıgül tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu'dan saldırganlara "terörist" suçlaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'nın Çubuk ilçesine Akkuzulu köyünde şehit cenazesinde kendisine tepki göstererek onu darp eden kişiler için, "terörist" ifadesini kullandı.

Sözcü Gazetesinden Saygı Öztürk'e konuşan Kılıçdaroğlu, "Kılıçdaroğlu yaşadıklarını Sözcü’ye anlattı: Bu bir organize linç girişimi. Aslında bir terör saldırısı. Sıradan rutin bir protesto alarak düşünmemek lazım. Sıradan rutin bir protesto değil. Bu bir siyasetçiye karşı organize bir linç girişimi. Onlar da, bunlar da terörist. Ben iki kez güvenlik güçlerinin akrep aracına bindim. Bir PKK saldırısı bir de bu saldırı. İkisi arasında bir fark yok. Onlar da terörist bunlar da terörist. Korumalar olmasa linç olacaktı.

Kılıçdaroğlu, şehit babasının, "Bize haber vermedi" şeklindeki ifadelerinin aksine haber vererek köye gittiklerini, köyde kendilerine yönelik sopalı bir hazırlık olduğunu ileri sürdü.

Kaynak: Son Haberler

Yorumlar