Kenevir üretiminin merkezi olacak kent açıklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin yeniden üretimine başlayacağı kenevirin ana merkezinin Samsun'un Vezirköprü ilçesi olacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Kenevir üretiminin merkezi olacak kent açıklandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Samsun ilçe adaylarını tanıttığı konuşmasında son günlerin en çok konuşulan konularından kenevir hakkına da değindi.

Erdoğan, Yaşar Doğu Spor Salonu'nda düzenlenen "AK Parti Samsun Belediye Başkan Adaylarını Tanıtım Toplantısı"na katıldı. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, şu mesajları verdi:

Kişisel hesaplarını partisinin, ülkesinin üzerinde tutan kişi davasının emrinde değildir. Biz yolumuza, şehrine ve ülkesine hizmet için yola çıkan dava erleriyle devam edeceğiz. Cumhur İttifakı ile kurduğumuz gönül birliğini yüceltecek, zafere taşıyacağız.

Bu yıl 19 Mayıs'ı daha farklı bir heyecan ve anlamla kutlayacağız. 2019'dan 2023'e kadar olan milli mücadele ve yeni devletimizin kuruluş dönemini kesintisiz, kutlama programıyla değerlendirmeyi planlıyoruz.

Bay Kemal diyor ki, çiftçiler aç, çiftçilerin elinden toprakları alındı. Samsunlu işçilerimize toplamda 2 katrilyon tutarında tarımsal destek verdik. Ama bundan haber yok. Bunun derdi yalan, iftira. İşi gücü yalan. Şu anda devam eden mahkemeler var. Onlardan da gelir. Bunun tazminatlarını ödemek üzere tazminat komisyonu CHP’nin içinde kurdular. Onlardan toplanan paralarla tazminatları ödeyecekler. Rahat rahat yalan söyleyebilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vezirköprü adayının İbrahim Sadık Edis olduğunu açıklarken kenevir ekimi ile ilgili olarak da mesaj verdi. Erdoğan, "Samsun Vezirköprü’de kenevir ekimini yoğun bir şekilde sürdüreceğiz. Vezirköprü bu işin merkezi olacak" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun'da eski stadyumun yerine yapılacak millet bahçesine, 1989'daki kazada ölen Samsunsporlu futbolcular için anıt dikileceğini açıkladı.

Yorumlar