Katil zanlısı akrabaları çıktı

Suriyeli akvisit Halla Barakat ile annesinin katılı Üsküdar'da katledilmesi olayında yeni bir gelişme yaşandı. Maktüllerin cinayet zanlısı Bursa'da yakalandı. Zanlının 22 yaşında bir genç olduğu öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol
Katil zanlısı akrabaları çıktı

Üsküdar'daki evlerinde öldürülen Suriye'nin önde gelen muhalif aktivisti Orouba Barakat ile 22 yaşındaki gazeteci Halla Barakat katili yakalandı. Katil zanlısının kimliğinin Ahmet Barakat olduğu açıklandı. Anne-kızın akrabası olduğu ortaya çıkan zanlının Esed ve istihbarat bağlantıları araştırılıyor. Asayiş Şube Cinayet Büro ekipleri, kamera görüntülerinden yola çıkarak bu sabah saat 9.30'da katil zanlısını Bursa'daki bir evde yakaladı. Operasyon sırasında polise direnen zanlı sağlık kontrollerinin ardından İstanbul'a getirilecek. Cinayet bürosu, evde yaptıkları incelemede anne ve kızını önce boğduğunu daha sonra bıçakladığını belirtmişti. Katilin, cesetlerin kokmasını engellemek amacıyla detarjan kullandığı da öğrenilmişti.

Akrabaları da Amerika'da öldürülmüştü

Korkunç cinayeti dünyaya Orouba Barakat’ın kız kardeşi Shaaza Barakat duyurdu. Shaaza Barakat’ın Mavi Marmara yolcularından olduğu öğrenilirken, Şubat 2015’te Amerika’da katledilen 3 Suriye’linin de Barakat’ın akrabalarından olması dikkat çekti. Shaaza Barakat’ın yeğeni olan Deah Barakat, eşi Yusor Muhammed Ebu Salha ve eşinin kız kardeşi Razan Muhammed Ebu Salha, ABD’de 2015 şubatında silahlı saldırı sonucu katledilmişti. Shaaza Barakat, sosyal medyadan “Bıçaklamışlar... 40 seneden beri suçluları bulur, gazetelere manşet yapar, onları ifş a ederdi. Şimdi o ve kızı Halla’nın ismi manşetlerde... Bunu yapanlar, zulüm sizi bulacak” diyerek duyurdu.

Ailenin ABD'de yaşayan akrabaları Deah Shaddy Barakat, eşi Yusor Muhammed Ebu Salha ve baldızı Razan Muhammed Ebu Salha da Craig Hicks tarafından öldürülmüştü.

Esed rejiminin cezaevi katliamlarını dünyaya duyurdu

60 yaşındaki Orouba Barakat, Suriye'deki cezaevlerinde işkence gören muhaliflerle ilgili çok önemli röportajlara imza atmıştı. Orouba, Esed rejiminin cezaevi katliamlarıyla ilgili çok sayıda belgesel ve röportajı, İngilizce ve Arapça olarak dünyaya duyurmuştu.

Suriye'de iç savaşın ardından İngiltere'ye giden Orouba Barakat, bir dönem Birleşik Arap Emirlikleri'nde yaşadıktan sonra İstanbul'a gelmişti.

Yorumlar