Kartal'daki bina neden çöktü? işte nedenleri

İstanbul Kartal'daki bina neden çöktü? 21 kişiye mezar olan binanın neden çöktüğüne yönelik resmi açıklamalar geldi. İşte Kartal'daki binanın çökme nedenleri...

Google Haberlere Abone ol
Kartal'daki bina neden çöktü? işte nedenleri

İstanbul'un Kartal ilçesinde 6 Şubat 2019 Çarşamba günü akşam saatlerinde çöken binada 21 kişi hayatını kaybetti, 20'den fazla kişi ise yaralandı. Peki Kardal'daki bina neden çöktü, işte nedenleri...

Kartalda çöken bina

1 - Fazladan kaç kat çıkılması:

- Binanın ruhsatı zemin + 5 kat olduğu halde bina kaçak bir şekilde zemin+7 kata çıkarılarak kaçak kat çıkmıştı.

2 - Binanının yapısında kullanılan malzeme: 

- Binanın yapımında kullanılan malzeme inşaat kurallarına tamamen aykırılık teşkil ediyordu. Örneğin, binada kullanılan kum, yasak olmasına rağmen deniz kumundan oluşuyordu. Binanın enkazından deniz kabukları ve deniz kumu çıkarılmıştı. Binanın yapımında kullanılan demir de yine standartlara uygun bir demir türü değildi.

3 - Binanın kolonlarının kesilmesi: 

-  Kartal'daki binanın yıkılması nedenleri arasında yer alan bir başka sebep ise, binanın altındaki kolonların kesilmesiydi. İş yerlerinin genişletilmesi için yapılan kolon kesme işlemi burada da katliama neden olmuştu.

Kartalda bina neden çöktü

4 - Binadaki tekstil atölyesinde kullanılan makineler: 

- Kartal'da çöken binada tekstil atölyesi olduğu ortaya çıkmıştı. Tekstil atölyesinde kullanılan makinelerin titreşimlerinin neden olduğu etkinin de binanın yıkımına neden olduğu belirtiliyor.

Yorumlar