Kars'ta korkutan depremler

Kars Sarıkamış'ta vatandaşlar güne depremle uyandı. Sabah saatlerinde aynı dakika içerisinde iki kez deprem yaşandı. Vatandaşlar panikle kendini dışarı attı. Valilikten yapılan açıklamada can veya mal kaybı olmadığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Kars'ta korkutan depremler

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bu sabah saniye farkıyla iki ayrı deprem meydana geldi. Depremde ilk belirlemelere göre can ya da malk kaybı yaşanmazken, depremin meydana geldiği bölgede vatandaşlar panik yaşadı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı’nın (AFAD) verdiği son haberlere göre merkez üssü Kars'ın Sarıkamış ilçesi olan 4,0 büyüklüğündeki ilk deprem saat 09.07'de meydana geldi. 

İlk depremin üzerinden 26 saniye geçtikten sonra ayın büyüklükte ikinci bir deprem daha meydana geldi. 

İlk depremin yerin 6,97 kilometre derinliğinde olduğu belirtilirken, ikinci deprem de 7.04 kilometre derinlikte olduğu kaydedildi.

Depremin çevre illerden de hissedildiği belirtiliyor.

İLK RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Depremlerle ilgili ilk resmi açıklama Kars Valiliği'nden geldi.

Kars Valisi Türker Öksüz tarafından yapılan açıklamada, depremin hafif bir şekilde hissedildiği belirtilerek, can ya da mal kaybı olmadığı ifade edildi. Vali Öksüz, AFAD ekiplerinin depremin sonuçlarına ilişkin araştırma ve incelemelerine devam ettiklerini söyledi.

Konuyla ilgili bir açıklama da Kars AFAD Müdürü Oktay Aygan'dan geldi. Aygan, ekiplerinin sahada olduğunu belirterek şu ana kadar herhangi bir hasar bilgisi almadıklarını ifade etti.

Yorumlar