İtiraz sonuçlanmadan Ekrem İmamoğlu'na mazbata verildi

AK Parti'nin Yüksek Seçim Kurulu'na İstanbul'daki seçimin iptali için yaptığı başvuru henüz sonuçlanmadan HDP destekli Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu'na mazbata verildi.

Google Haberlere Abone ol
İtiraz sonuçlanmadan Ekrem İmamoğlu'na mazbata verildi

İstanbul İl Seçim Kurulu,  AK Parti tarafından Yüksek Seçim Kurulu'na yapılan itiraz henüz sonuçlanmadan HDP destekli Millet İttifakı'nın İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu'na mazbatayı verdi. AK Parti mazbatayla ilgili iki ayrı itirazda bulunmuştu. İtirazlardan birinde İstanbul seçimlerinin iptali için Yüksek Seçim Kurulu'na yapılan başvurunun sonuçlanmasının beklenmesi istenmişti. Bir diğer itiraz ise Maltepe'deki yeniden sayımdan sonra tutulan tutanaklarda usulsüzlük bulunduğunu belirterek tutanaklara itiraz etmişti. AK Parti'nin bu iki itirazı da reddedildi. AK Parti'nin İstanbul seçimlerinin iptal edilmesi için Yüksek Seçim Kurulu'na yaptığı başvuru ise henüz sonuçlanmadı.

İmamoğlu'nun 18.00'de İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı görevini teslim alacağı öğrenildi.

MHP DE İPTAL BAŞVURUSU YAPMIŞTI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Maltepe İlçe Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptali istemiyle YSK'ye gönderilmek üzere İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanlığı'na başvurdu.

MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür tarafından yapılan başvuruda, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri çerçevesinde İstanbul Maltepe ilçesi belediye seçimleri sayımının 17 Nisan saat 01.30'da tamamlandığı hatırlatıldı.

Detaylar Geliyor...

Kaynak: Son Haberler

Yorumlar

Duygu Ümran Ne tarafsız habercilik anlayışı be. HDP'yi meclise sokan AKP'ye teşekkür ederiz. Megri megri hayırlı olsun.