"İstiklal Marşı'ndan başka bir ant tanımıyoruz, tanımayacağız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay'ın 'öğrenci andı'yla ilgili kararına, "Maalesef bir takım hastalıkların hala içimizde yaşadığını gösteriyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol
"İstiklal Marşı'ndan başka bir ant tanımıyoruz, tanımayacağız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay'ın 'öğrenci andı'yla ilgili kararıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, tek parti zihniyeti tarafından icat edilen 'Öğrenci andı'nın Danıştay tarafından yeniden tartışma konusu yapılmasına sert tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bize göre tek bir ant vardır o da İstiklal Marşı'dır. İstiklal Marşı'ndan başka bir ant tanımıyoruz, tanımayacağız" dedi. Erdoğan'ın bu ifadeleri AK Partililer tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında "andımız"ı yazan kişinin Ezanı Türkçeleştiren kafatasçı bir ırkçı olan Reşit Galip olduğunu hatırlattı.

AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın öğrenci andıyla ilgili konuşmasının ilgili bölümü şöyle: Andımız geride bıraktığımızı sandığım bir konuydu. 2013'te bunu çözmüştük. Yetki aşımı yaparak maalesef bu düzenlemeyi iptal etmiştir. Türkiye'yi hak etmediği bir tartışmanın içine sürükleyen bu karar, eski hastalıkların yaşadığını gösteriyor. Tek parti CHP'si döneminde başlatılan uygulamayı hala sürdürmeyi çalışmak yanlıştır. Andın ilk halini Türk Ocaklarını kapatmasıyla, üniversitelerini perişan etmesiyle bilinen tıp doktoru Reşit Galip yazmıştır. Türkçe Ezan zulmünün de mimarıdır.  Milletimizin en etkili andı İstiklal Marşıdır. Bunun dışına bir and tanıyoruz, tanımayacağız.

Ben Türk'üm ama Türkçü değilim. O başka bir şey, o başka bir şey. Irkçılık bizim dinimizde yasaklanmıştır. Her etnik unsur kendi etnik unsuruyla iftihar edebilir. Sizin Türkçülük yapma hakkınız var ama benim Kürt vatandaşımızın Kürtçülük yapmak hakkı doğar. Asla bunu ırkçılık yapma boyutuna taşımayalım. Bunu yaptığınız anda ayrımcılık yapmış olursunuz. AK Parti olarak bu yanlışa düşmedik. Türkiye Cumhuriyeti devleti 81 milyonun ortak devleti olduğuna göre, sembolik unsuların hepimizi kucaklaması gerekir. Rabiamız budur. Tek millet. Kökenine, bölgesine bakmaksızın 81 milyon vatandaşımızın tamamını ifade ediyoruz. Ayrımcılık yok. Tek bayrak. uğrunda dedelerimizin ve evlatlarımızın kan döktüğü istiklalimizin alameti farikasını olan değerini vurguluyoruz. Tek vatan derken, 780 bin kilometre vatan toprağının hepimize ait olduğunu söylüyoruz. Tek devlet derken maziden atiye uzanan köprü üzerindeki Türkiye Cumhuriyeti'nden başka devlet tanımadığımızı belirtiyoruz. 

BEKİR BOZDAĞ'A SAHİP ÇIKTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğrenci andıyla ilgili kararından dolayı Danıştay'a tepki gösteren Eski Bakan Bekir Bozdağ'a CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı hakaretlere sert tepki gösterdi. Erdoğan açıklamasında şunları söyledi: 

Tek tipçi bir metin özentisinin çocuklarımıza her sabah okutulmasının yeri var mıdır? Anayasa Komisyonu Başkanımızın kökeni ve meşrebi üzerinden eleştirilmesinin kime ne faydası vardır? Ben ayrımcı değilim diyeceksin, Anayasa Komisyonu Başkanımız benim milletvekilim, bakanlık yapmış arkadaşımıza, bakanımıza hem hakaret, hem tehdit savuracaksın. Onun arkasında bizler varız. Bakanımıza yönelik bu tehdidi ve hakareti gerçekten bir genel başkana yakıştıramadım. Bu çok üzücüydü. Buna yol arkadaşımı feda edemem. Benim bu yol arkadaşımızın ırkçılıkla alakası yok. Kökeni Kürt olabilir ama kendisi bu millete hizmet etmenin şuurunda. Niye hedef saptırıyor, damgalama yapıyoruz. 

Kaynak: Sonhaberler.com

Yorumlar