İşte ceset eriten hidroflorik asit - VIDEO

Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın cesedine, öldürüldüğü 2 Ekim 2018 tarihinden bu yana ulaşılamadı. Cesede ulaşılamamasının nedenlerinden biri ise korkunç bir iddia. İddiaya göre Cemal Kaşıkçı'nın cesedi hidroflorik asitle eritilerek yok edildi. Öte yandan, Kaşıkçı'nın esedini eritmek için kullanıldığı iddia edilen hidroflorik asitin kemikleri nasıl erittiğine dair bir video yayınlandı. Koca bir kemiği dakikalar içinde eriten hidroflorik asit atıkları Suudi Arabistan Başkonsolosunun evinde bulunmuştu.

Google Haberlere Abone ol
İşte ceset eriten hidroflorik asit - VIDEO

SonHaberler | ÖZEL

İstanbul'da Suudi Arabistan Başkansolosluğu'na 2 Ekim 2018 tarihinde girdikten sonra bir daha da kendisinden haber alınamayan Cemal Kaşıkçı'nın öldürüldüğü Suudi Arabistan tarafından itiraf edilmişti; ancak Cemal Kaşıkçı'nın cesedine hala ulaşılamadı.

Suudi Arabistanlı gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın cesedinin nasıl ortadan kaybedildiğine dair ortaya atılan iddialardan biri de hidroflorik asit kullanıldığı yönündeydi. Kaşıkçı'nın cesedinin asitle yok edildiğine dair iddialar, Suudi Arabistan Başkansolosu'nun evinde bu maddeye ait kalıntılar bulunmasından sonra ortaya atılmıştı. İddialar dünya kamuoyunun gündemini meşgul ederken, The Arab News, kemik eriten hidroflorik asitin nasıl bir şey olduğunu uygulamalı gösterdi. 

HİDROFLORİK ASİT NEDİR

Hidroflorik asit, hidrojen florür bileşiğinin sudaki çözeltisine verilen isimdir. Özellikle cam işleme sanayiinde kullanılır. Camı aşındırıcı etkisi olduğundan dolayı, cam şişelerde saklanamazlar. Berrak sıvı halinde olup, HF olarak tanımlanır. Kullanımında oldukça dikkat edilmelidir. Solunması ciddi zehirlenmelere yol açarken, cilt ile teması, derin yanıklara sebebiyet verebilir. Susuz hidrojen florür ve hidroflorik asit ile yalnız çeker ocak içinde çalışılmalı, eldiven, ayrıca koruyucu gözlük veya yüz maskesi takılmalıdır.

Yorumlar