İşte 'Ayasofya'da dans provokasyonu'nun perde arkası

Ayasofya'da dans gösterisi düzenledikleri imajı vermeye çalışan iş kadını Leyla Alaton ve arkadaşlarının yapmak istedikleri provokasyonun perde arkası ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
İşte 'Ayasofya'da dans provokasyonu'nun perde arkası

Yaklaşık 80 yıldır namaza ve Müslüman cemaate hasret kalan Ayasofya Camii ile ilgili provokasyonlar devam ediyor. Müslümanların namaz kılması yasak olan camide, "Biz dans gösterisi yapabiliyoruz" imajı vermeye çalışan iş kadını Leyla Alaton ve arkadaşlarının neden olduğu provokasyonun perde arkası ortaya çıktı. 

Medyaya yansıtılmak istendiği gibi Ayasofya Camii'nde bir dans gösterisi söz konusu değil, sadece ziyaretçilerden bir kişinin fotoğraf çekimi için poz vermesi söz konusu. Ancak olay basına sanki Ayasofya Camii'nde dans gösterisi düzenlendiği imajı veriyordu.

LEYLA ALATON'DAN AÇIKLAMA

Öte yandan konuyla ilgili Leyla Alaton'dan da açıklama geldi.

Alaton, "Estetik olduğunu düşündüğüm bir fotoğraf paylaştım. Hiçbir değere tehdit olabileceğini düşünemedim, Çok ama çok üzgünüm. Gerçekten incinmiş olanlardan "Özür dilerim". Kimseyi incitmek gibi bir kastım asla olamaz. Dans gösterisi mevzu bahis değildir. Hatıra niyetine, safça çekilmiş bir genç kızımızın fotoğrafından ibarettir" ifadelerini kullandı.

İşte olayın gerçek videosu:

KÜLTÜR BAKANI ERSOY'DAN AÇIKLAMA

Öte yandan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Güvenlik kayıtlarını da izledim. Pazar günü değerlendireceğim. Münferit bir hareket ama Ayasoyfa manevi değerleri yüksek bir yer. Hassas olmak lazım. Herkesin dikkatli olması lazım. Yapanın bilinçli olduğunu sanmıyorum. Bir daha böyle bir şey olmaması için gerekli önlemleri alacağız. Bununla ilgili kararları alacağız . Türkiye'nin daha büyük sorunları var." açıklamasında bulundu.

Yorumlar