İstanbul seçimi iptal edildi, şimdi ne olacak?

Yüksek Seçim Kurulu, İstanbul seçimlerinin iptal edilmesine karar verdi. Kurulun bu kararından sonra gözler, "Şimdi ne olacak?" sorusunun cevabına çevrildi.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul seçimi iptal edildi, şimdi ne olacak?

Yüksek Seçim Kurulu, 31 Mart 2019 Pazar günü İstanbul'da yapılan büyükşehir belediyesi başkanlığı seçimlerini "sandık kurulunun oluşturulmasında yasalara aykırılık" tespit ettiği gerekçesiyle iptal kararı verdi.

Yüksek Seçim Kurulu'nun İstanbul seçimlerinin iptal kararından sonra gözler, "şimdi ne olacak" sorusunun cevabına çevrildi.

SEÇİM YENİLENECEK

Seçimin iptal edilmesinden sonra İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı için yeniden seçim yapılmasına karar verildi. Seçimler, aynı adaylar ve aynı seçmenlerle bir kez daha yapılacak.

SEÇİM NE ZAMAN YAPILACAK

İstanbul yerel seçimleri 23 Haziran 2019 Pazar günü yapılacak.

İMAMOĞLU'NUN DURUMU NE OLACAK?

Ekrem İmamoğlu, il seçim kurulu tarafından kendisine verilen mazbata geçersiz kaldığı için belediye başkanlığı görevi de bugün itibariyle düşmüş durumda.

İBB BAŞKANLIĞI KOLTUĞU BOŞ MU KALACAK?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğu boş kalmayacak. İmamoğlu'nun mazbatası geçersiz kaldığı için onun yerine İçişleri Bakanlığı tarafından atama yapılacak.

YSK'nın Belediye Kanunu'nun 46. maddesinde şu ifadeler yer alıyor: Belediye başkanlığının herhangi bir nedenle boşalması ve yeni belediye başkanı veya başkan vekili seçiminin yapılamaması durumunda, seçim yapılıncaya kadar belediye başkanlığına büyükşehir ve il belediyelerinde İçişleri Bakanı, diğer belediyelerde vali tarafından görevlendirme yapılır. Görevlendirilecek kişinin belediye başkanı seçilme yeterliğine sahip olması şarttır.

Kaynak: Son Haberler

Yorumlar