İstanbul'daki yeniden sayımda son durum: Fark azalıyor

İstanbul'da yeniden sayılmaya başlayan oyların ardından gözler son durumun ne olduğuna çevrildi. Açıklanan en son verilere göre İmamoğlu'nun oyu en az bin oy düştü; Yıldırım'ın oyu ise en az 4 bin artış göstermiş durumda. Sayım devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'daki yeniden sayımda son durum: Fark azalıyor

İstanbul'da seçimlere yapılan itirazların ardından yeniden sayılan oyların sonuçlara eklenmesiyle Ekrem İmamoğlu'nun oyu 4 milyon 170 bin 939, Binali Yıldırım'ın oyu 4 milyon 150 bin 899 oldu.

Sayım merkezlerinden gelen son dakika haberler, sonuçların CHP'nin çok da hoşlanmayacağı yönde ilerlediğini gösteriyor.

31 Mart'ta yapılan seçimler İstanbul'da çok yakın sonuçlarla neticelendi. AK Parti ve CHP ise sonuçlara itiraz ederek tekrar sayılmasını istedi.

CHP verilerine göre; 3 Nisan 2019 18.45 itibarıyla yapılan itirazların ardından eklenen sonuçlarla;

Ekrem İmamoğlu: 4 milyon 170 bin 939 oyla, yüzde 48,80

Binali Yıldırım: 4 milyon 150 bin 899 oyla yüzde 48,56 oy oranına sahip.

OYLAR YENİDEN SAYILIYOR

Yapılan itirazlar neticesinde İstanbul'un 15 ilçesinde geçersiz oylar; Çatalca, Silivri ve Kartal 1. Seçim Bölgesi'nde tüm oylar yeniden sayılacak.

Küçükçekmece, Beyoğlu, Başakşehir, Maltepe, Büyükçekmece, Çekmeköy, Eyüp, Fatih, Tuzla, Sarıyer, Ataşehir, Beykoz, Şile, Bayrampaşa ve Ümraniye.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven de sabah saatlerinde yaptığı açıklamada oyların yeniden sayılacağını ve bunun tüm adaylar ve partiler için olduğunu söyledi. Güven, İstanbul'da 8 ilçede oyların sayılacağını belirtti.

Güven'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"İstanbul'da 8 ilçede, çoğunlukla geçersiz oylar yeniden sayılacak. Bu ilk defa alınan bir karar değil, bundan önceki seçimlerde de uygulanmıştı. İtiraz edilmeyen yerlerde mazbatalar veriliyor.

Tekrar sayım işlemi devam ederken, İl Seçim Kurulu'na itiraz edilmiştir. İstanbul İl Seçim Kurulu, ilçe seçim kurulu kararına karşı itiraz hakkı bulunduğunu, sürecin beklenmesi gerektiğini belirterek sayım işlemini durdurmuştur.

Yorumlar