İstanbul'da kar bekleniyordu ama şiddetli fırtına geliyor

Meteoroloji'den son dakika hava durumu haberi! İstanbul'da kar yağışı değil ama fırtına çok kuvvetli

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da kar bekleniyordu ama şiddetli fırtına geliyor

İstanbul'da kar ne zaman yağacak? sorusu uzmanlardan gelen açıklamalarla cevap buldu. Yarın İstanbul'da karla karışık yağmur etkili olurken, pazartresi günü hafif kar yağışı olacak. Prof. Dr. Orhan Şen de İstanbul için asıl kar yağışının 20 Ocak'ta geleceğini ve 3-4 gün etkili olacağını belirtti. Meteoroloji'nin günlük hava tahmini raporunda ise Marmara bölgesinde bugün öğleden sonra fırtına akşam saatlerinde ise kuvvetli fırtına uyarısı yapıldı.

Yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Malatya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, iç kesimler ile Trakya çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların, Muğla ve Antalya çevrelerinde kuvvetli (21-50 mm) yağmur, Bolu ve Düzce çevrelerinde yoğun kar (20cm üzeri) olacağı tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın: Marmara'da kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60km/sa)şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI

Yağış alan yerlerde 4 ila 6 derece azalacağı tahmin ediliyor. 

RÜZGAR

Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif zaman zaman orta kuvvette, Marmara'da kuzeydoğudan kuvvetli (40-60 km/sa.) olarak eseceği tahmin ediliyor.

METEOROLOJİ'DEN HAVA DURUMU UYARILARI

Muğla çevrelerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Akşam saatlerine kadar Serik, Manavgat, İbradı ve Akseki ilçelerinde aralıklarla kuvvetli olması ve toplamda metrekareye 80-120 kg yağış bırakması beklenen yağışların meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Marmara'da öğle saatlerinden itibaren rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde, aynı gün akşam saatlerinde etkisini artırarak kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 7 ila 9 kuvvetinde (75-90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın, Pazar (14.01.2018) öğle saatlerinde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

Kuzey Ege'de öğle saatlerinden itibaren rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 7 ila 9 kuvvetinde (75-90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın, Pazar (14.01.2018) öğle saatlerinde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

MARMARA'DA ULAŞIMA ENGEL

Hızı zaman zaman 30 kilometreye ulaşan poyraz nedeniyle yerli ve yabancı bandıralı 12 şilep ve tanker, Süleymanpaşa sahiline demirledi.

Marmara Denizi'nde dün gece saatlerinden bu yana etkisini sürdüren poyraz, deniz ulaşımında aksamalara neden oluyor.

Hızı zaman zaman 30 kilometreye ulaşan poyraz nedeniyle yerli ve yabancı bandıralı 12 şilep ve tanker, Süleymanpaşa sahiline demirledi.

Bu arada poyraz, balıkçıları da olumsuz etkiledi. Dün ava çıkamayan tekneler bugün de denize açılamadı.

Meteoroloji yetkilileri poyrazın etkisini sürdüreceğini belirterek, vatandaşları uyardı.

Yorumlar