İsrail'in F-4 modernizasyonuyla ilgili derin şüphe

F-4 kazalarını değerlendiren Uçak ve Uzay Bilimleri Profesörü Ahmet Nuri Yüksel, modernizasyon işinin nasıl İsrail'e verildiğini anlattı.

Google Haberlere Abone ol
İsrail'in F-4 modernizasyonuyla ilgili derin şüphe

2 hafta arasında üç F-4 harp uçağımızın düşerek 6 pilotumuzun şehit olması, dikkatleri modernizasyon işini oluşturan İsrail'e çevirdi. Yaşanan uçak kazalarını Yeni Akit'e değerlendiren Uçak ve Uzay Bilimleri Profesörü Ahmet Nuri Yüksel, "O devir 'modernizasyon işini İsrail'e vermeyin' diye fazla aşırı uyardık lakin 28 Şubatçılar'a dinletemedik" dedi.

"AYNI PİLOTAJ HATASI MİLYONDA BİR İHTİMALDİR"

Uçak kazalarında yaşanan benzerliklere dikkat çeken Yüksel, "Kazaların hepsinde mi pilotlar koltuk fırlatamadı. Bunlar eğitimli insanlar. İki kazada da kocaman benzerlikler var. Diyelim ki koltuk fırlatma sistemi arızalıydı. Üç uçakta da mı bozuk olur. Hiçbir pilotumuz mu koltuk fırlatarak kurtulamaz. İki uçağın da tıpkı biçimde kaza yapma ihtimali milyonda birdir. Hepsinde de pilotaj hatası mevcut demek için pilotları ahmak yerine koymak lazım. 6 pilotun altısı da tıpkı biçimde kusurlu olamaz. Bu uçaklar sözüm ona İsrail'de modernize edildi" diye konuştu. 

"İSRAİL'İN YAPTIĞI MODERNİZASYON İŞİNDEN ŞÜPHELİYİM"

Yüksel, "O devir biz bu uçakları kendimiz modernize etmek istedik. ABD 'yapamazsınız, elinizde teknik resimler yok' dedi. Verin dedik vermediler. Norveç'te mevcut oraya yaptıralım dedik, hayır dediler. İspanya'da teknik resimler mevcut oraya yaptıralım dedik, ona da hayır dediler. İsrail'e yaptırın dediler. İsrail'de F-4'lerin teknik resimleri bulunmamakta dedik, biz onlara veririz dediler. Bu teknik resimler ABD'nin bir diğer şirketine gizlidir lakin İsrail'e saklı değildir. Bu uçaklarla ilgili İsrail'in teknik tecrübesi yoktu lakin karşılarında Türkiye var. Onun için ben onlardan şüpheliyim. O devir ben İsrail'e yaptırılmasına şiddetle karşı koydum. İsrail yapamaz mı? Yapabilir. Ama biz onun doğru yapıp yapmadığını saptama edebilir miyiz? Edemeyiz. İkincisi, bir yerine bir çip koyarlar, istedikleri anda uçakları düşürebilirler" şeklinde konuştu. 

"28 ŞUBATÇILARDAN HESABI SORULMALI"

İsrail'in mikroçip ve yazılım konusu için yüksek teknolojiye sahip birkaç ülkeden bir tanesi olduğuna da dikkat çeken Yüksel, sözlerini şöyle sürdürdü: "O devir bu işin fazla aşırı hata olacağını defalarca söyledim ve uyardım. İsrail Türkiye'nin canlı olmasını istemez. Suriye'nin düşürdüğü uçağımızla ilgili de benim şüphelerim vardı. O uçak da F-4'dü. Elimizde somut deliller bulunmamakta belki lakin bana kıyasla İsrail Mavi Marmara'nın intikamını alıyor. İsrail'in sistematik şekilde yaptığı uzaktan bir müdahaleyi bizim bulmamız olasıdır değil. 28 Şubat davasında Meral Akşener'in 6 saat anlatım verip de darbecilerden 'davacı değilim' demesini anlamıyorum. İsrail'e verilen modernizasyon işinin hesabı bu 28 Şubatçı paşalardan her zaman sorulmalı.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar