İŞKUR Sosyal Çalışma Programı sonuçları sorgula

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından üniversite öğrencilerine yönelik başlatılan "Sosyal Çalışma Programı" kura çekilişi yapıldı, sonuçlar belli oldu. 20 bin öğrencinin yararlanacağı programa 200 bin öğrencinin başvuruda bulunduğu öğrenildi. Sonuçlar İŞKUR resmi internet sitesi üzerinden öğrenilebilir. Sosyal Çalışma Programına katılmaya hak kazanan öğrencilerin en çok merak ettikleri konulardan biri maaş ödemelerinin nasıl ve ne zaman olacağı; bir diğeri ise şu an aldıkları burs ve kredinin kesilip kesilmeyeceği yönündeki iki soru işareti oluyor.

Google Haberlere Abone ol
İŞKUR Sosyal Çalışma Programı sonuçları sorgula

Onbinlerce üniversite öğrencisinin merakla beklediği "Sosyal Çalışma Programı"nın sonuçları kurayla belirlendi. Kura ile birlikte 20 bin öğrencinin ismi belli oldu. 200 bin öğrencinin başvuruda bulunduğu programda adı çıkan öğrenciler sonuçları İŞKUR resmi internet sitesinden sorgulama yapabilirler.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, MEB Şura Salonu'ndaki kura töreninde, Türkiye'nin beşeri sermaye bakımından  güçlü bir kaynağa sahip olduğunu söyledi. Nüfusun yüzde 40'ının 24 yaş altı gençlerden oluştuğuna dikkati çeken Selçuk, gençlere yapılan yatırımın ülkenin yarınlarına yapıldığını ifade etti.

Hayata geçirdikleri Sosyal Çalışma Programı'nın Cumhurbaşkanlığının İcraat Programları içinde yer aldığını anımsatan Selçuk, programlarla gençlere hem çalışma disiplini kazandırmayı hem de sosyal sorumluluk bilinci aşılamayı hedeflediklerini bildirdi.

Bakan Selçuk, programı gençlerin istek ve ihtiyaçları doğrultusunda tasarladıklarını ve Türkiye'ye özgü yeni bir model olarak hizmete sunduklarını dile getirerek, şunları kaydetti: "Programlarla, doğanın ve kültürel mirasımızın korunmasından restorasyon çalışmalarına, kütüphanelerin bakımından kamuda sunulan sosyal hizmetlerin geliştirilmesine, tarımdan spor aktivitelerine kadar pek çok alanda gençlerimizin enerji ve yeteneklerinden istifade edeceğiz. Böylelikle, gençlerimiz iş hayatına atılırken, takım içinde çalışma, organize olabilme, iletişim kurabilme ve problem çözme gibi sosyal becerilerini geliştirecekler."

Sosyal Çalışma Programı'nın öğrencilerin öğrenim hayatını olumsuz etkilememesi için temmuz, ağustos ve eylül aylarıyla sınırlandırıldığına işaret eden Selçuk, şöyle konuştu: "Üniversitelilerin kendilerine de zaman ayırabilmeleri için bu uygulamalar haftada 3 gün olarak gerçekleşecek. Gençlerimize her gün için 67 lira ödeme yapacağız. Bu ödemeden dolayı öğrencilerimizin almış olduğu KYK bursları ve öğrenim kredileri de kesintiye uğramayacak. Ayrıca genel sağlık sigortalarının yanı sıra gençlerimizin emekliliğine etki edecek olan SGK prim ödemelerini de biz yapacağız."

Programlara 200 binden fazla üniversite öğrencisi başvurdu.

Kura sonuçları "www.iskur.gov.tr" adresinde ilan edildi.

PROGRAMLA İLGİLİ MERAK EDİLENLER

Sosyal Çalışma Programına katılan öğrencilerin kafalarında birçok soru işareti bulunuyor. Bunlardan en öne çıkanı, Sosyal Çalışma Programı ödemeleri ne zaman yapılıyor? sorusu oluyor. Yüklenici kurum, hak edişlere ilişkin belgeleri (devam takip çizelgeleri, SGK giriş bildirimleri vs) ve maaş bordrosunu katılım sağlanan ayı izleyen ayın yedinci gününe kadar Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne teslim eder. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü belgelerin tesliminden itibaren yedi gün içerisinde incelemeleri tamamlayarak oluşan giderleri yüklenicinin hesabına aktarır. Bu işlemin akabinde yüklenici kurum katılımcılara ödemeyi gerçekleştirir.

Sosyal Çalışma Programına katılan öğrencilerin merak ettikleri bir diğer soru ise burslarıyla ilgili oldu. Programa katılanların bursları veya kredi bursları kesiliyor mu? 

İşte sorunun cevabı: Program dolayısıyla katılımcıların KYK bursları/öğrenim kredileri kesilmez. Ancak diğer kurumlardan alınan burslarla ilgili olarak ilgili kurumla görüşülmesi gerekmektedir.

Yorumlar