İmamoğlu 'şov yapmakta' ısrarlı

İBB Başkanı İmamoğlu, 84 bin çalışanı bulunan belediyedeki bütün makam araçlarını Yenikapı'ya toplayarak şov yapmakta kararlı olduğunu açıkladı. Çalışan sayısı Anadolu'daki birçok ilin nüfusundan daha büyük olan İBB'de doğal olarak araç sayısının da o oranda fazla olduğunu herkes biliyor. Ancak bu kadar aracı Yenikapı'ya toplayarak basına görüntü vermeye hazırlanan İmamoğlu, bu görüntüden nemalanmaya çalışacak.

Google Haberlere Abone ol
İmamoğlu 'şov yapmakta' ısrarlı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde "israf" oldugu iddiasını seçim sürecinde sık sık dillendiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 84 bin çalışanı bulunan belediyeye ait makam araçlarını Yenikapı'da toplayacağını açıkladı.

Bu yolla, israfla mücadele görüntüsünü vermeye hazırlanan İmamoğlu'nun İBB'nin ve bağlı şirketlerinin büyüklüğünü gözardı ederek, salt bir belediyeden oluşan bir yapıymış gibi hareket etmesi akıllarda soru işaretlerine neden oluyor. 84 bin çalışan bulunan belediyede doğal olarak araç sayısı çok fazla olacaktır. Bu da kamuoyunda "tamamı israf"mış gibi yansıtılacak ve İmamoğlu da bundan nemalanmaya çalışacak.

İmamoğlu, 23 Haziran seçiminde önce gündem olan belediyenin makam araçlarıyla ilgili konuştu. İmamoğlu, ''Makam araçlarını bir araya toplayıp sergileyecek misiniz'' sorusuna şöyle cevap verdi:

Ben, bir arada görmeyi severim. Parça parça uğraşamıyorum. Bir araya toplayıp bakacağız. Çaya şeker atmayı öyle bırakmıştım. Yıllar önce günde 20 çay içiyordum. Biri, '20 tane şeker biriktiriyorsun bir tabağa. Bir tabakta görünce ne kadar kötü' demişti. O gün şekeri bırakmıştım. Araçları bir araya toplayacağız. Belki de bizim canımızı sıkacak, moralimizi bozacak. Kullananlar bile, 'Yok ben kullanmadım, evime otobüsle gidiyorum' diyecek. Dolayısıyla o görüntüyü görmem lazım.

Yorumlar

Tayyip Gazetecilik insanlar ne söylerse harfi harfine kamuoyuna duyurmaktır. Duyurunun iyi-kötü, sahte-gerçek veya haklı-haksız olduğunu halk iradesiyle ve aklıyla yorumlayabilir. İnsanların aklını küçümsüyorsunuz. Ekrem beyin söylediği herşeyi yorumlayacak akla sahibim. Bırakın da şov yapıp yapmadığına biz karar verelim.
Tayyip Hadi lan ordan. Tarafsız gazetecilik gebermiş.