İmamoğlu: Seçim sonuçları değişmeyecek

HDP destekli Millet İttifakı'nın İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, dün akşam yaptığı günün ikinci açıklamasında, "Sonuçlar değişmeyecek" dedi.

Google Haberlere Abone ol
İmamoğlu: Seçim sonuçları değişmeyecek

Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan Ekrem İmamoğlu, sayımlarla ilgili "Seçimin sonucunu değiştirecek bir husus yok" dedi.

Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığını kazanan Ekrem İmamoğlu, geçersiz oyların yeniden sayılması işleminin 'çok soyut bir bakış' olduğunu söyledi. İmamoğlu, İstanbul'un bazı ilçelerinde itirazlar sonucu oyların sayımının yapıldığını hatırlatarak "Seçimin sonucunu değiştirecek bir husus gözükmüyor" diye konuştu.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ve Anadolu Ajansı (AA) verilerine göre İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı'nı kazanan CHP'li Ekrem İmamoğlu, Deutsche Welle (DW) Türkçe'den Burcu Karakaş'a açıklamalarda bulundu.

"BİZ OYLARIN SAYILMASINA KARŞI DEĞİLİZ"

İmamoğlu, geçersiz oyların tamamının sayılması konusunda bir ısrar olduğunu, ancak bunun "Çok soyut, uygulamada da çok olmayan, yapılmamış bir şey" olduğunu ifade etti. "Geçersiz oy sanki hiçbir seçimde olmamış gibi davranmak çok doğru değil" diyen İmamoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Her seçimde geçersiz oy vardır. Dayanağı varsa elbette sayılsın. Biz oyların sayılmasına elbette karşı değiliz. Ama dayanaksız bir şekilde sayın demek ve bunu çifte standart şeklinde yansıtmak gerçekten doğru bir yöntem değil. Bizim anlatmak istediğimiz buydu."

"SONUCU DEĞİŞTİRECEK BİR HUSUS GÖZÜKMÜYOR"

İstanbul'un bazı ilçelerinde itirazlar sonucu oyların sayımının yapıldığını hatırlatan İmamoğlu, konuyla ilgili "Seçimin sonucunu değiştirecek bir husus gözükmüyor" dedi.

Seçimin nihai sonuçları açıklanana kadarki süreçte AK Parti'nin süreci baskı altında tutmaya çalıştığını belirten İmamoğlu, bunun 'kaygı verici' olduğunu belirtti.

YILDIRIM AFİŞLERİ

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın afişlerinin seçimi kazanmış gibi İstanbul'a asılmasını bu baskıya bir örnek olarak gösteren İmamoğlu, YSK sayfasında bir sonuç bulunduğunu ve bunun kendisinin seçimi kazandığını gösterdiğini belirtti.

"İHBARLAR GELİYOR" İDDİASI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden çeşitli evrakların kaçırıldığına dair iddialar konusunda da Ekrem İmamoğlu, evrakların kaçırılması ve Büyükşehir Belediyesi içerisinde bazı taşınmalar konusunda ihbarlar geldiğini belirtti. İmamoğlu, dijital ortamda bazı bilgilerin silinmesiyle ilgili kurumlardan katkı istendiği noktasında "Somut tespitlerimiz var" dedi.

Bu iddia ve tespitleri, Büyükşehir Belediyesi'ne hakim olduktan sonra inceleyeceklerini belirten İmamoğlu, "Elbette ki görevi teslim aldıktan sonra daha somut bir şekilde kamuoyu ile paylaşmamız doğru olacak" dedi.

Yorumlar