İmamoğlu bu görüntülerden sonra milletin yüzüne nasıl bakacak

Ordu Valisi'ne yaptığı hakaretleri 82 milyonun gözlerinin içine baka baka inkâr eden CHP Adayı Ekrem İmamoğlu'nun çok zor durumda bırakacak daha net görüntüler ortaya çıktı. Yeni ortaya çıkan görüntülerde, İmamoğlu'nun valiye "it" ifadesini kullandığı açık ve net bir şekilde görülüyor, duyuluyor.

Google Haberlere Abone ol
İmamoğlu bu görüntülerden sonra milletin yüzüne nasıl bakacak

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'nun Ordu Valisine 'it' dediği anların yeni görüntüleri ortaya çıktı.

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'nun Ordu'da VIP salonunu kullanamadığı için Vali Seddar Yavuz'a "it" dediği iddia edilmişti.

Ekrem İmamoğlu bu sözlerini kesin bir dille yalanlamaması dikkat çekerken, ısrarla "it" dediğini kabul etmekten de kaçınmıştı.

Konuyla ilgili ajanslara düşen ilk görüntüdeki ifadeler, kimi çevreler tarafından "Gitti de valiye..." ifadesini kullandığı şeklinde çarpıtılırken, Vali Yavuz geri adım atmadı ve CHP adayı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Öte yandan Ekrem İmamoğlu'nun Ordu valisine 'it' dediği anın yeni video görüntülerinin FOX TV'de olduğu açıklandı. İmamoğlu'nun da yakın arkadaşı olan Fox Ana Haber sunucusu Fatih Portakal görüntüleri izlediğini açıkladı.

Portakal ayrıca, İmamoğlu'nun Vali Seddar Yavuz'a "it" dediğini de doğruladı, görüntüyü bizzat izlediğini de ekledi.

Ancak Fatih Portakal'ın elinde olan o görüntüleri yayınlamaktan kaçınması ise tepki topladı.

HABER GLOBAL YAYINLADI

Kendisine yönelik yoğun eleştiri bombardımanı üzerine Portakal o görüntülerin, Global Haber'in elinde olduğunu da açıkladı.

Portakal, "Zaten soruşturma başlatıldı. O soruşturma başlatıldığında zaten istenir görüntüler. Global'de de zannedersem onlar. Verirler, bakarlar ondan sonra." ifadelerini kullandı.

Haber Global Genel Yayın Yönetmeni Erdoğan Aktaş ise bugün o çok tartışılan o yeni görüntüleri kamuoyu ile paylaştı. Ayrıca, görüntülerin daha önce Haber Global ekranında yayınlandığı ancak kamuoyunun dikkatinden kaçtığı ortaya çıktı.

Fatih Portakal'ın beyanı üzerine tekrar Haber Global'in elindeki kayıtlar gündeme gelirken, görüntülerde Ekrem İmamoğlu'nun, "Vali itlik etmiştir" ifadelerini kullandığı çok net şekilde duyuluyor.

Bu görüntüler İmamoğlu'nun günlerdir Türkiye kamuoyunu yanıltarak, yalan ve yanlış beyanlar vererek aldatma teşebbüsünde bulunduğunu da gözler önüne serdi.

Valiye "it" denilmesi kadar, kamuoyuna göz göre göre yalan beyanda bulunulması ve vatandaşların aldatılmak istenmesi de bir utanç lekesi olarak Türk siyasetine büyük bir gölge düşürdü.

Yorumlar

Burak keskin Tek ve net bir soru Valiye it diyebilen birisi vatandaşa ne der?