İmamoğlu ağzını bozdu: Haince karar... Pisliklerini örtmek için...

Tartışmalı seçimlerden sonra il seçim kurulu tarafından mazbata verilen Ekrem İmamoğlu, YSK'nın kararıyla İBB Başkanlığından düşürüldü. Karardan sonra İmamoğlu'ndan da zehir zemberek açıklamalar geldi. İmamoğlu, yaptığı açıklamada YSK'da bu seçimi alanları "ihanetle" suçlayarak şunları söyledi: "Yüksek Seçim Kurulunda o haince kararı alanlara sesleniyorum, ben, buradan verdiğim mesajlarla inanın onların bile çocuklarının, torunlarının hayatlarını kurtaracağım.

Google Haberlere Abone ol
İmamoğlu ağzını bozdu: Haince karar... Pisliklerini örtmek için...

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararıyla mazbatası iptal edilen Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenme kararına ilişkin, "Elbette partimle, Cumhuriyet Halk Partisinin yöneticileriyle, Genel Başkanımla buluşacağım. Elbette, ittifak partilerimizle konuşacağım, hepsiyle konuşacağız. İstanbul için, Türkiye için ve demokrasimiz Cumhuriyetimiz için, Atatürk ve bize emanet ettiği ilkeler için en doğru kararı vereceğiz. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın." dedi.

Beylikdüzü Yaşam Vadisi'nde vatandaşlarla bir araya gelen İmamoğlu, Ramazan ayının birleşme, buluşma, en güzel dualarla arınma ve kul hakkı yememe ayı olduğunu belirterek, bu ülkede kul hakkı yensin istemediklerini, çocukların geleceğinin aydınlık olmasını istediklerini söyledi.

İmamoğlu, "YSK'yi her gün farklı farklı itirazlarla, gerekçelerle etki altına almaya ve tehdit etmeye çalıştılar. Buna boyun eğdiler. Ben Yüksek Seçim Kurulunu kınıyorum. Şimdi, Yüksek Seçim Kurulu karar açıklıyor, efendim neymiş sandık kurullarına yapılan olağanüstü itiraza göre seçimi iptal etmişmiş. Aynı kurullarla geçen yıl haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı seçtin, referandum yaptın, anayasa değişti. O zaman anayasa da şaibelidir, Cumhurbaşkanlığı seçimi de. Şaibeli olduğunu düşünmüyorsanız ki İstanbul seçimlerinin, anamın ak sütü kadar helal olduğunu biliyorum. Bu millet bizi seçmiştir.

Tüm Türkiye'nin adalet duygusunun kendileriyle birlikte olduğunu kaydeden İmamoğlu, "Demokrasimizi, Cumhuriyetimizi, bu ülkenin, bu şehrin dünyaya olan itibarını ayaklar altına almak isteyenler olabilir ama biz bu milletin evlatları, 82 milyon insan, bir avuç insana asla bu değerlerini yok ettirmeyecek." ifadelerini kullandı.

Herkesin konuşması gerektiğini aktaran İmamoğlu, "Sanatçıymış, konuşamazmış, konuşacak. İş insanıymış, konuşamazmış, konuşacak, konuşma vakti artık. Artık konuşma vakti." dedi.

İmamoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Ben, niye kabul görmedim söyleyeyim mi size? Ne dedim ben? 'Bir kişiden talimat almayacağım' dedim, 16 milyon insandan talimat alacağım. Ne dedim ben? 'Bana hizmet etmeyin' dedim, 'Bana değil 16 milyon insana hizmet edeceksiniz' dedim. 'Artık, Büyükşehir'de israf yok' dedim. 15 günde elde ettiğimiz bilgilerle alacağımız tedbirlerle sizin haklarınızı nasıl koruyacağımı bildiğim için, 'İsrafa artık izin yok' dedim. Onun için beğenmediler. Ne dedim? 'Artık kişilere, gruplara, partilere, derneklere, vakıflara, cemaatlere yer yok' dedim, millet var millet."

Yola, çocuklarından, eşinden, anne ve babasından helallik alarak çıktığını aktaran İmamoğlu, "Yüksek Seçim Kurulunda o haince kararı alanlara sesleniyorum, ben, buradan verdiğim mesajlarla inanın onların bile çocuklarının, torunlarının hayatlarını kurtaracağım. Onların bile ama buradan herkese ses veriyorum, buradan herkese söz veriyorum, bugün Türkiye'nin ekonomik olarak düştüğü durumu, Türkiye'nin dünyaya karşı itibarsızlaştığı bugünleri örtbas etmek için bir 40 gün 45 gün daha kazanıp pisliklerini temizlemek için bir karar aldırmış olabilirler ama size söyleyeyim, biz güler yüzle, umutla, sevgiyle, saygıyla, hakkımızı söke söke alacağız." diye konuştu.

Yorumlar

ihsan pislik sensin ekrem sen fetö cü değilmisin samanyolundan gelmedinmi halen fetö abd arkanda 2024 de seni balkan adayı yapacaklar seçilirsen getoculeri hapisten çıkaracaksın türkiyeyi kargaşaya sokacak abd ye esir edeceksin plan bu