'İlah değildir' demek Atatürk'e hakaret mi?

10 Kasım günü Atatürk için, "İlah değildir" dediği için hakkında "Atatürk'e hakaret"ten soruşturma açılan üniversite öğrencisinin tutuklanması tepkilere neden oldu. Tutuklanan öğrenci, Atatürk'e hakaret etmediğini belirten öğrenci, sadece Atatürk'ün ilah olmadığını haykırdığını, insanların kıyama durmasının doğru olmadığını anlatmaya çalıştığını söyledi. Tamamen düşüncesini ifade ettiğini belirtmesine rağmen üniversitesi öğrencisi mahkeme tarafından, "kuvvetli suç şüphesi, delilleri karartma şüphesi ve adli kontrol şartlarının yetersiz kalması" gibi sebeplerle tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol
'İlah değildir' demek Atatürk'e hakaret mi?

SonHaberler | ÖZEL

Edirne'de 10 Kasım 2018 tarihinde Atatürk'ü anma törenleri sırasında, "Atatürk ilah değildir" dediği için gözaltına alınan ve daha sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan üniversite öğrencisiyle ilgili tartışma giderek büyüyor. Üniversite öğrencisinin Atatürk'e "İlah değildir" demesinin hakaret olduğunu savunan mahkeme heyetinin verdiği tutuklama kararı medyada tartışmalara neden oldu. "Atatürk ilah değildir" demenin neden hakaret olduğunu söyleyen üniversite öğrencisi de hakaret etmediğini, sadece düşüncesini ifade ettiğini belirterek tutuklanmasına itiraz etti. 

Edirne'de gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan üniversite öğrencisinin mahkemedeki savunmasında da "Atatürk'e hakaret" ifadesinin hiçbir yerde geçmediği görülüyor. Üniversite öğrencisinin savunmasındaki ifadelere rağmen mahkemenin tutuklama kararı vermesi dikkat çekti.

TUTUKLANMA KARARINA TEPKİLER

Ünivresite öğrencisinin "Atatürk ilah değildir" dediği için tutuklanmasına BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'den de tepki geldi. Destici, sosyal medya hesabı üzerinden konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ""Atatürk ilah değildir, Allah'ın kanunları var. Atatürk Batı'nın kanunlarını getirdi" dediği için bir insan bu ülkede tutuklanıyorsa pes artık. Derhal bu yanlıştan dönülmelidir.Milletimiz tahrik edilerek ortak inanç ve değerlerimiz üzerinden ayrıştırılmasına müsade edilmemelidir." dedi.

Yorumlar