İkinci Abdullatif Şener vakası geliyor! Davutoğlu konuştu, Kılıçdaroğlu alkışladı

Abdullatif Şener'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı dengesiz muhalefeti ve CHP'lilerden aldığı övgüler, sonunda onu CHP'ye götürmüştü. Bu durum kamuoyunda, "Abdullatif Şener vakası" diye bir deyim ortaya çıkarmıştı. Abdullatif Şener'in başına gelenlerin benzeri şimdi de Ahmet Davutoğlu'nun başına gelmek üzere. Çünkü, AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı muhalefeti onu CHP'nin radarına takmış durumda. Kılıçdaroğlu, daha önce Şener'e yaptığı gibi şimdi de Davutoğlu'na övgüler dizmeye başladı hatta onu alkışladı.

Google Haberlere Abone ol
İkinci Abdullatif Şener vakası geliyor! Davutoğlu konuştu, Kılıçdaroğlu alkışladı

AK Parti'den ayrıldıktan sonra yaptığı muhalefet nedeniyle sonunda CHP'ye geçen Abdullatif Şener vakası hala sıcaklığını korurken benzer vaka da yolda. 

AK Parti'den isitfa eden Ahmet Davutoğlu da Şener'in yolunda ilerliyor. 

İstanbul'da bir dernek tarafından düzenlenen konferansta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Ahmet Davutoğlu katıldı.

Avrasya Sanayi ve İş Adamları Derneği'nde kameralar karşısına geçen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ahmet Davutoğlu'na övgüler dizdi. Daha sonra da Davutoğlu'nun hükümete yönelik eleştirilerine alkış tuttu. 

İkinci Abdullatif Şener vakası yolda

Dernek konuşmasında kürsüye gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sayın Davutoğlu, Başbakanlık yaptığı dönemde siyasi etik kanununu Meclis'e getireceğini ifade etmişti. Hayatımda duyduğum en güzel cümlelerden bir tanesidir. Siyasi ahlak. Her mesleğin kuralı var. Avukatlığın, doktorluğun her şeyin kuralı var. Siyasetçiliğin kuralı ne? Bol bol yalan söylemek. Evet. Ülkeye temiz siyaset gerekmiyor mu?" şeklinde ifadeler kullandı.

Kılıçdaroğlu'ndan önce de Davutoğlu kürsüdeydi. 

İkinci Abdullatif Şener vakası yolda

Davutoğlu'nun konuşması da sık sık Kılıçdaroğlu tarafından alkış aldı.

Öte yandan CHP'nin yayın organı Halk TV'nin de Ahmet Davutoğlu'nun konuşmalarını canlı olarak vermesi dikkat çekti.

ABDULLATİF ŞENER VAKASI

Abdullatif Şener, AK Parti'deyken muhalif basın tarafından sık sık ekranlara çıkarılarak övgülere mazhar oluyor, hükümete yönelik eleştiriler yapması sağlanıyordu. Sonunda partisiyle ters düşerek ayrılmak zorunda kalan Şener, AK Parti'ye alternatif parti kurma kararı almıştı. Ancak partisi beklentilere cevap vermeyince kapatmak zorunda kalmıştı. Şener'in AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik eleştirilerine devam etmesi onu CHP'nin radarına takmıştı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, sık sık övgülerle söz ettiği Şener'i sonunda kendi partisine davet etmiş, AK Parti'nin kalelerinden biri olan Konya'dan aday göstermişti. 

Yorumlar