İhsan Yılmaz İlköğretim Okulu'nda Çanakkale sergisi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi İhsan Yılmaz İlköğretim Okulu'nda Çanakkale Zaferi'nin 99.

Google Haberlere Abone ol
İhsan Yılmaz İlköğretim Okulu'nda Çanakkale sergisi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi İhsan Yılmaz İlköğretim Okulu'nda Çanakkale Zaferi'nin 99. yıl dönümü nedeniyle sergi açıldı. Sergide konuşan Ereğli'nin en yaşlı gazisi Hüseyin Kaçmaz'ın oğlu Turgut Kaçmaz, öğrencilere Çanakkale destanını anlattı.

Sergiye Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Şen, Türkiye'nin en yaşlı gazisi Hüseyin Kaçmaz'ın oğlu Turgut Kaçmaz, öğrenciler, öğretmenler ve bazı öğrenci velileri katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından öğrencilere hitaben konuşan Turgut Kaçmaz, öğrencilere Çanakkale Zaferi'nin nasıl kazanıldığını ve o dönem yaşanan sıkıntıları anlattı. Kaçmaz konuşmasında "Bugün en büyük zaferlerimizden biri olan 253 bin askerin şehit düştüğü, ancak tarihe altın harflerle 'Çanakkale Geçilmez' yazdırdık. Çanakkale Gelibolu savaşları Türk, Kürt, Alevi Çerkez, Yörük, Türkmen, Arap, Laz, Çeçen, omuz omuza vererek kazandıkları bir ölüm kalım savaşıdır Çanakkale Savaşı. Gencinden yaşlısına kadar Lise talebesinden fakülte talebesine kadar 'Bu vatan için canım feda olsun' diyerek Çanakkale'ye koşan vatan duygusu beyninde, millet sevgisini yüreğinde taşıyarak bu ülkenin her köşesinden Hak'ka giden Halep'ten Şam'dan, Diyarbakır'dan, Karadeniz Ereğli'sinden bir çok asker şehit oldu. Metrekareye 6 bin merminin düştüğü bu savaşta hayatını kaybeden askerlerimiz, annelerinin sütünü kanları ve canları ile ödediler." dedi.

Turgut Kaçmaz'ın konuşmasının ardından Çanakkale savaşını anlatan sergi Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç, okul müdürü Talat Nazik ve Turgut Kaçmaz tarafından açıldı. Açılış töreni sonrasında konuşan Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç, serginin açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
CİHAN

Yorumlar