İhsan Eliaçık gerçekten darp edildi mi? İşte o görüntüler

Taksim'de 'Yeryüzü Sofrası' isimli etkinlik düzenlemek isteyen İhsan Eliaçık polis tarafından gözaltına alınmak istenirken baygınlık geçirerek yere düştü. Peki İhsan Eliaçık, bazı sol görüşlü internet sitelerinde yer aldığı gibi gerçekten polis tarafından darp edildi mi? İşte gerçekler

Google Haberlere Abone ol
İhsan Eliaçık gerçekten darp edildi mi? İşte o görüntüler

Kendini 'AntiKapitalist Müslümanlar' olarak tanımlayan grubun lideri İhsan Eliaçık ve arkadaşlarının İstanbul Taksim'de düzenlemek istedikleri etkinliğe polis tarafından izin verilmedi.

Polis, izin verilmediği halde etkinlik yapmak isteyen İhsan Eliaçık ve arkadaşlarına müdahale ederek gözaltın işlemi uygulamak istedi.

Ancak bu sırada İhsan Eliaçık aniden fenalaşarak yere düştü. Arkadaşları ve çevredekilerinin müdahalesi kısa süreli paniğe neden oldu.

Yere düşen Eliaçık'ı kaldırmaya çalışan polisler de panik yaptı. O anlar ise bazı internet sitelerinde, "Polis İhsan Eliaçık'ı darp etti" şeklinde haberleştirildi.

Ancak Eliaçık, baygınlık geçirdikten sonra "Nefes darlığım var" diyerek yaşananların nedenini ortaya koydu.

İhsan Eliaçık gözaltına alınırken bayıldı

Polis, Eliaçık'ın kendine gelmesinden sonra gözaltı işlemi uyguladı.

Eliaçık daha sonra serbest bırakıldı.

Peki Eliaçık gerçekte polis tarafından darp edildi mi?

İhsan Eliaçık'ın polis tarafından saldrıya uğradığı, darp edildiği şeklinde ifadelerle dolu haberler birçok sol görüşlü ve hükümete muhalif internet sitesinde yer aldı.

Haberlerin birçoğu, "Polisten saldırı, polisten darp" şeklinde ifadelerle doluydu.

Ancak ortaya çıkan ve olayın başından sonuna yaşananları gösteren videoda polis tarafından uygulanan hiçbir şekilde ne şiddet ne de darp olayı var.

İşte İhsan Eliaçık'ın gözaltına alındığı anlara ait video görüntüleri:

Kaynak: Son Haberler

Yorumlar