Hükümetten Bahçeli'nin açıklamalarına ilk cevap

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin Erdoğan'ı destekleyeceği yönündeki açıklamaları için, "Bahçeli saygın bir liderdir. İkili oynamıyor. Bizim adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğandır" dedi. Öte yandan Bozdağ, OHAL'in altıncı kez uzatılacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Hükümetten Bahçeli'nin açıklamalarına ilk cevap

Sonhaberler | Haber Merkezi

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, OHAL'in bir kez daha uzatılacağını açıkladı. Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantının ardından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ açıklamalarda bulunuyor.

Başbakan Bozdağ'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle: (Kısa dönem askerlik iddiaları) Bakanımızın açıklamaları sanki ön lisans mezunları kısa dönem askerlik yapacakmış gibi algılandı. Aslında böyle bir durum yok. Hükümetimizin gündeminde ön lisans mezunları için kısa dönem askerlik çalışması yoktur. 

(Bahçeli'nin açıklamaları) Bahçeli Türk siyasetinde saygın bir lider. Neyse o. İkili oynamayan bir isim. Duruşu olan bir lider. Sabahki açıklamaları çok net açıklamalar. MHP'nin 2019 seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacağını, kendisi de aday olmayacağını ifade etti. Bu MHP'nin kendi kararıdır. Saygı duyarız. Bir değerlendirme hakkını kendimizde görmeyiz. Cumhurbaşkanımızın 2019 adaylığında, Cumhurbaşkanlığını destekleme konusundaki açıklaması bizim açımızdan memnuniyet vericidir. AK Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan beyefendidir. Önümüzdeki süreçte ittifakla ilgili neler olacak hep beraber göreceğiz. 

(Yunanistan'a kaçan darbeci askerlerin durumu) Yunanistan'da ikinci derece iltica kurulu bir darbecinin sığınma talebini kabul eden karar verdi. Yanlış bir karar. Darbecileri himaye eden, demokrasi ile bağdaşmayan bir karardı. Darbecilere destek niteliğinde bir karardı. Yunanistan hükümetinin itirazı üzerine karar değerlendirildi, yürürlüğün durdurulması kararı verildi. Memnuniyetle karşılıyoruz. 8 darbecinin iadesini beklediğimizi bir kez daha ifade etmek isteriz. Türkiye ile Yunanistan komşu iki ülke. 

Yorumlar

ihsan bahçeli adam gibi adam MHP kıymetini bil tam devlet adamı özü sözü doğru