Hisse senedi işlemlerinin yapıldığı organize piyasanın ismi nedir?

Türkiye'de hisse senedi işlemlerinin yapıldığı organize piyasanın ismi nedir?

Google Haberlere Abone ol
Hisse senedi işlemlerinin yapıldığı organize piyasanın ismi nedir?

Sermaye şirketlerinin, ortaklarına paylarını ve ortaklıklarını belgelemek için verdikleri kıymetli evraklara hisse senedi denir. Peki, Türkiye'de hisse senedi işlemlerinin yapıldığı organize piyasanın ismi nedir?

14 Ocak 2019 Pazartesi Hadi ipucu sorusu belli oldu. Soru, "Türkiye'de hisse seneti işlemlerinin yapıldığı organize piyasanın ismi nedir?" şeklinde soruldu. 

Hadi ipucu 14 Ocak Pazartesi sorusunun cevabı Borsa İstanbul olacak. Borsa İstanbul'ın kısaltması ise BİST'tir.

BORSA İSTANBUL HAKKINDA

Borsa İstanbul, 2012 yılında çıkarılan 6362 kanun ile Anonim Şirket olarak kuruldu. 

Resmi faaliyet izni ise 3 Nisan 2013 tarihinde çıktı.

Borsa İstanbul'un amacı kurumun resmi internet sitesinde şöyle tarif edilir: 

"Kanun hükümleri ve ilgili mevzuat çerçevesinde,sermaye piyasası araçlarının,kambiyo ve kıymetli madenler ile kıymetli taşların ve Sermaye Piyasası Kurulunca uygun görülen diğer sözleşmelerin, belgelerin ve kıymetlerin serbest rekabet şartları altında kolay ve güvenli bir şekilde, şeffaf, etkin rekabetçi, dürüst ve istikrarlı bir ortamda alınıp satılabilmesini sağlamak,bunlara ilişkin alım satım emirlerini sonuçlandıracak şekilde bir araya getirmek veya bu emirlerin bir araya gelmesini kolaylaştırmak ve oluşan fiyatları tespit ve ilan etmek üzere piyasalar, pazarlar, platformlar ve sistemler ile teşkilatlanmış diğer pazar yerleri oluşturmak, kurmak ve geliştirmek, bunları ve başka borsaları veyahut borsaların piyasalarını yönetmek ve/veya işletmek ve ana sözleşmesinde yazılı olan diğer işlerdir."

Yorumlar