Hiçbir milletvekili arabuluculuk sınavını geçemedi

Adalet Bakanlığı tarafından açılan arabuluculuk sınavına katılan 200 milletvekilinden hiçbirisi sınavı kazanamadı. Sınavı kazanmaları için 100 üzerinden 91 almaları gerekiyordu.

Google Haberlere Abone ol
Hiçbir milletvekili arabuluculuk sınavını geçemedi

Adalet Bakanlığı tarafından getirilen arabuluculuk sistemine ilgi yoğun bir şekilde artarak devam ediyor. Arabulucu olmak isteyenler arasında milletvekilleri de bulunuyor. Özellikle de hukukçu milletvekillerinin başvuru yaptığı son son arabuluculuk sınavlarında ilginç sonuçlar ortaya çıktı. Çünkü, 200 milletvekilinin başvurduğu arabuluculuk sınavını geçebilen milletvekili yok. Durumu daha da ilginç hale getiren ise Arabuluculuk Daire Başkanının da sınavı geçememesi oldu.

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre, Adalet Bakanlığının 24 Kasım'da yaptığı arabuluculuk sınavına yaklaşık 30 bin kişi girdi. Yaklaşık 200 civarındaki milletvekilli de sınavda ter döktü.

Adalet Bakanlığı Ara Buluculuk Daire Başkanlığının verdiği eğitimlere de katılan milletvekilleri, sınavda 91 ve üzerinde puan alamadı. 

Baraj puanı olan 91 ve üzeri puan alan 6 bin 271 kişi başanlı ise oldu. 

Sınava giren AK Partili Milletvekili Ramazan Can en yüksek puan alan milletvekili oldu; ancak o da 90 puan alabildi. 

Hiçbir milletvekili arabuluculuk sınavını geçemedi

Arabuluculuk sınavına girerek yeterli puan alamayan diğer milletvekilleri ise şunlar: Orhan Kırcalı 89, Yılmaz Tunç 88, Recep Özel 88, Ahmet Aydın 69 puan aldı.

ARABULUCULUK DAİRE BAŞKANI DA KAZANAMADI

CHP'li Mahmut Tanal 74 puan alırken, Adalet Bakanlığı Ara Buluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar da 88 puan almasına rağmen sınavı kazanamadı.

Yorumlar