HDP Eşbaşkanı Temelli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Seni mutlaka susturacağız

HDP Eşbaşkanı Sezai Temelli, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik, "Geçenlerde diyor ki bugüne kadar konuşmadım hep sustum. Sen hep sus. Seni mutlaka susturacağız" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
HDP Eşbaşkanı Temelli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Seni mutlaka susturacağız

HDP lideri Sezai Temelli, partisinin TBMM’deki grup toplantısında YSK’nın bütün meşruiyetini yitirdiğini ileri sürdü. Temelli, “23 Haziran İstanbul büyükşehir belediye seçimleri bu otoriter sistemin kendisine aradığı plebisittir. Bugünden yarına tüm demokrasi güçlerinin bu otoriter rejim karşısında ortaklaşması çok büyük bir önem taşımaktadır. Bu bir demokrasi ittifakı çağrısıdır.Demokrasi ittifakında Kürtler, Türkler, Aleviler tüm ezilenler bir an önce buluşmalıdır” dedi.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle ülkeyi sürekli gerginlik atmosferinde tutanlara karşı Türkiye’nin demokrasisini bulacağını belirten Temelli, “Demokrasi güçleri bu ittifaktan aldığı güçle önünde sonunda bu ceberut iktidardan mutlaka kurtulacaktır” dedi ve ekledi: Geçenlerde diyor ki bugüne kadar konuşmadım hep sustum. Sen hep sus. Seni mutlaka susturacağız.

İmralı Cezaevi’nde bulunan PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın sekiz yıl aradan sonra avukatlarıyla görüştürülmesinin olumlu olduğunu söyleyen Temelli, “Fakat bunun burada kalmaması gerekiyor bunun bir yasal güvenceye kavuşturulması gerekiyor. Düzenli olarak avukat görüşünün gerçekleşmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Yorumlar