HDP eş başkanı kürsüye çıkınca Erdoğan Meclis'i terk etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'nda yapılan 23 Nisan özel oturumu sırasında HDP Eş Başkanı Pervin Buldan'ın kürsüye çıkması üzerine genel kurul salonunu terk etti. Erdoğan, sorular üzerine ise, "Nasıl ayrılmayalım? İstiklal Marşını şu parlamento içerisinde okumayanları dinleyelim mi? Benim Mehmetlerimi şehit edenleri dinleyelim mi? Onlarla kol kola gezenleri, onlarla omuz omuza verenleri dinleyelim mi?" şeklinde konuştu.

Google Haberlere Abone ol
HDP eş başkanı kürsüye çıkınca Erdoğan Meclis'i terk etti

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde düzenlenen 23 Nisan özel oturumuna katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın kürsüye çıkması üzerine salonu terk etti.

Erdoğan, konuya ilişkin soru üzerine, "Nasıl ayrılmayalım? İstiklal Marşını şu parlamento içerisinde okumayanları dinleyelim mi? Benim Mehmetlerimi şehit edenleri dinleyelim mi? Onlarla kol kola gezenleri, onlarla omuz omuza verenleri dinleyelim mi?" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Erken ayrıldınız?" şeklindeki bir soru üzerine, "Nasıl ayrılmayalım. İstiklal Marşı'nı şu parlamentonun içerisinde okumayanları dinleyelim mi? Benim Mehmetlerimi şehit edenleri dinleyelim mi? Onlarla kolkola gezenleri, omuz omuza verenleri dinleyelim mi? Eğer bunlara sizler de olumlu bakıyorsanız diyecek birşeyim yok. Ama benim ne vicdanım, ne karakterim ne şu topraklar altında yatan şehitlerimin ruhunu ben muazzem edemem. Onun için de bunları dinleyemem." cevabını verdi. 

"HDP'nin kapatılması için bir girişim olacak mı?" şeklindeki bir soru üzerine ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Parti kapatmak ayrı birşey, suç irtikap edenler ayrı birşey. Parti kapatma konusu farklı ama suçu irtikap edenlerle ilgili hukukun çok farklı çalışması lazım. CHP Genel Başkanı hak hukuk adalet diyor hah... Hak hukuk adalet kimler için çalışacak onları da yargı kararını verecek." dedi. 

HDP eş başkanı kürsüye çıkınca Erdoğan Meclis'i terk etti

Cumhurbaşkan Erdoğna, "Türkiye ittifakı açıklamanızdan sonra bu saldırının gerçekleşmesini zamanlama açısından nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki bir başka soru üzerine ise şu açıklamayı yaptı: Türkiye ittifakı saldırıya çağrı mıdır? Yoksa burada bir şehit var ve bu şehidin kimler tarafından yapıldığı belli işte PKK ile hangi siyasi örgüt el ele kol kola geziyor. Bunun yanında da Türkiye'deki siyasi partiler kol kola veriyorlar. Kol kola verdikten sonra oraya gidiyorlar. Burada artık bir gaz sıkışması var. Bu insanların birikmiş olan bir gaz sıkışması karşısında nereye gideceksin bunların hepsini etraflıca bir incelemek lazım. Bunun üzerinde de düşünmek lazım. Herhangi bir şehit evi ziyaretinde öncelikle soruyorum; gidişim orayı rahatsız eder mi? Eğer edecekse gitmeyim derim. Dua yapacaksam duamı evimde yaparım bu kadar basit.

Kaynak: Son Haberler

Yorumlar

Ihsan istiklala marşında hdp dışarı çıkmadımı al sana hdp pisliği