HDP'den Barzani'ye tehdit

İstanbul'da bulunan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani, HDP milletvekili Taşçıer tarafından, "Brakuji" ile tehdit edildi.

Google Haberlere Abone ol
HDP'den Barzani'ye tehdit

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Hakurk'ta PKK'ya yönelik başlattığı Pençe Harekatı'ndan rahatsız olan HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, bugün İstanbul'da bulunan Neçirvan Barzani'yi alenen tehdit etti.

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani’nin Türkiye ziyareti HDP'yi rahatsız etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da kabul edilen Barzani'ye Pençe operasonuna karşı çıkmadığı için tepki gösteren HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer açıkça tehdit etti.

Örgür Gündem'in sosyal medya hesabında yer alan açıklamaya göre Taşçıer, Barzani'yi “Pençe” operasyonuna karşı duruş sergilemeye çağırdı.

HDP’li vekil, “Güney Kürdistan’da KDP ve YNK arasında ‘Birakujî’ yaşandı.Binlerce peşmerge öldürüldü. Kürtler arasında,Kürt partileri arasında ‘Birakujî’ yaşansın istemiyoruz” sözleri ile de PKK adına üstü kapalı tehdit etti. 

BİRAKUJİ NEDİR?

Kürtler arasında hiç sevilmeyen ve duyulmak dahi istenmeyen bir söz olan "Birakuji" kardeş kavgası, kardeş kanı dökülmesi anlamlarına geliyor. 

Yorumlar