Haşim Kılıç gerçekte ne söyledi?

Başta Sözcü, Cumhuriyet ve Birgün gazetelerinde yer alan bir habere göre, Haşim Kılıç'ın AK Parti iktidarını kastederek "Ne ahlak, ne hukuk bıraktılar" şeklinde ifadeler kullandığı ileri sürülüyor. Haberi yapan Sözcü olduğu için durumun şüpheli hale gelmesine neden oldu. Çünkü haberde, "Rekabet Kurulu'nda ödül töreni" deniliyor oysa tören "Rekabet Derneği"nde düzenlenmişti.

Google Haberlere Abone ol
Haşim Kılıç gerçekte ne söyledi?

Sözcü, Cumhuriyet ve Birgün gazetelerinde aynı ellerden çıktığı belli olan bir haberde eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın AK Parti kadrolarını kast ederek, "Ne ahlak, ne hukuk bıraktılar" şeklinde ifadeler kullandığı ileri sürüldü. Ancak haberdeki bazı yanlış bilgiler ve haberde kullanılan videonun söz konusu ifadeleri göstermeyip sadece başka kısımları göstermesi durumu daha şüpheli hale getiriyor. 

Haşim Kılıç'ın gerçekten bu ifadeleri kullanıp kullanmadığı henüz bilinmezken, Kılıç'ın bir açıklama yapacağı tahmin ediliyor. 

İşte Sözcü'nün yapıpı Cumhuriyet, Birgün, Odatv gibi sitelerin de aynı şekilde alıntıladığı o haber:

Şubat 2015’te emekli olan Anayasa Mahkemesi (AYM) eski Başkanı Haşim Kılıç, uzun zaman süren suskunluğunu bozarak iktidara yönelik eleştirilerde bulundu. Rekabet Kurulu’nun düzenlediği bir ödül töreninde konuşan Kılıç; “Önce ‘ahlak ve maneviyat’ diye iktidara gelen bu arkadaşlarımız, ne pozitif hukuk kuralları bıraktılar ne de ahlak bıraktılar. Dolayısıyla ne bir rekabet, ne bir şey söz konusu olamayacaktır” dedi.

Sözcü gazetesinden Yavuz Alatan’ın haberine göre; Kamu İhale Kanunu’nun yürürlüğe girdiğinden bu yana 186 kez değiştirilmesini eleştiren Kılıç şunları söyledi: “Bir kanun niye bu kadar değiştirilir? Pozitif hukuk kuralını kaldırıyorsunuz ki öbür tarafa, ahlaki tarafı terk ediyorsunuz. Ne yazık ki önce ‘ahlak ve maneviyat’ diye iktidara gelen bu arkadaşlarımız, ne pozitif hukuk kuralları bıraktılar ne de ahlak bıraktılar. Dolayısıyla ne bir rekabet, ne bir şey söz konusu olamayacaktır. Biz bu ahlaki daha doğrusu insanların subjektif alanına bırakılan işleri sıfıra indirmediğimiz sürece, bu ülkede rahat edemeyeceğiz”.

Haşim Kılıç 2007-2015 yılları arasında Anayasa Mahkemesi Başkanlığı görevini yürütmüştü.

Haşim Kılıç'ın konuşmasında sadece, "... Ne de ahlak bıraktılar.." şeklinde ifadeler bulunuyor. Ancak bu ifadeleri kim için kullandığı ise belli değil.

Kaynak: Son Haberler

Yorumlar