Hasar kaydı sorgulama nasıl yapılır? Tramer Sorgulama

Tramer’in ne olduğunu merak edenler ve Tramer sorgulamasının nasıl yapılacağını merak eden vatandaşlar internet üzerinden Tramer nedir? Tramer sorgulama nasıl yapılır? sorularının cevabını arıyor. Peki, Tramer sorgulama nasıl yapılır? Ve Tramer nedir?

Google Haberlere Abone ol
Hasar kaydı sorgulama nasıl yapılır? Tramer Sorgulama

Gelişen teknoloji ile birlikte sigorta konularında da kolaylıklar sağlanıyor. Bunlardan biride Tramer olarak bilinen hizmettir.. Online sigorta hizmeti ile birlikte daha kolay ulaşan bir hizmet haline gelen sigorta işlemleri için vatandaşlar internet üzerinden sorgulama dahi yapabiliyor. Tramer sorgulama olarak bilinen hizmetin detaylarını haberimizde bulabilirsiniz.

Tramer’in ne olduğunu merak eden vatandaşlar internet üzerinden Tramer nedir, sorusunu sorgulamaya başladı. Diğer taraftan Tramer sorgulaması yapmak isteyenler ise, Tramer sorgulaması nasıl yapılır? Sorusuna yanıt arıyor. Peki, Tramer nedir? Tramer sorgulama nasıl yapılır? Detayları sizler için derledik.

Tramer Nedir?

İnternet üzerinden sıkça yapılan aramalardan biri olan Tramer nedir? Sorusunun yanıtını sizler için hazırladık. Tramer, Trafik Sigorta Bilgi Merkezi olarak bilinen kurumun kısaltılmış halidir. İsminden de anlaşılacağı üzere kurum sigorta ile ilgili vatandaşları bilgilendirmek üzere sigorta şirketlerinin sistemlerinde yer alan bilgilerin ortak depolandığı bir bilgi havuzudur. Tramer hizmeti ile bir aracın sigortasının bulunmadığı veya aracın ağır hasara uğrayıp uğramadığı noktasında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Tramer Üzerinden Hangi Sorgulamaları Yapabilirsiniz?

Tramer sadece sigorta veya hasar kaydı ile ilgili bilgi vermemektedir. Bunun dışından Tramer üzerinden Mağdur bilgileri sorgulama, Araç trafik poliçesi sorgulama, Araç kasko poliçesi sorgulama, Kaza yapan araçların kaza sonrası hata oranları raporlarının sorgulanması gibi sorgulamak yapılabilmektedir. Bu özelliklerle araç almak isteyen veya araç sahibi olan sürücüler kafasındaki “aracın hasar kaydı var mı, aracın sigortası var mı?” gibi soru işaretlerinden kurtulmuş olacak.

Tramer Sorgulama Nasıl Yapılır?

Tramer sorgulama yapmak isteyenler için çeşitli sorgulama çeşitleri bulunmaktadır. Hasar kaydı, Mağdur bilgileri sorgulama, Araç trafik poliçesi sorgulama, Araç kasko poliçesi sorgulama, Kaza yapan araçların kaza sonrası hata oranları raporlarının sorgulanması gibi sorgulamaların yapılabildiği sistem üzerinden sorgulamanızı rahatça yapabilirisiniz. Bunun için 3 ayrı yöntemle sorgulama yapabilirisiniz. Sisteme girdikten sonra karşınıza çıkacak 3 ayrı seçenekten Plaka ve TC Kimlik No ile sorgulama kısmını seçerek plaka numarası ve TC Kimlik numarası ile sorgulama yapabilirisiniz. Bunun dışında Plaka ve Vergi Numarası seçeneği ile aracınızın plakası ve vergi numarasını girerek sorgulama yapabilirisiniz. Bu iki seçeneği kullanmak istemiyorsanız sigorta bilgileriyle sorgulamanızı gerçekleştirebilirsiniz.

Tramer sorgulama için Plaka ile TC Kimlik No gerekli. 

TC Kimlik No yok ise Vergi Kimlik No ile Tramer sorgulama yapılabilir.

Tramer kaydı sorgulamanın üçüncü yolu ise sigorta bilgileriyle sorgulama. 

Araç Hasar Kaydı Sorgulama

Sistemde en çok kullanılan alanlardan olan araç hasar kaydı sorgulama hizmeti özellikle ikinci el araç almak isteyen vatandaşların tercih ettiği bir hizmet. Alacağı aracın herhangi bir kazaya karışıp karışmadığını değişen parçasının olup olmadığını öğrenmek isteyen vatandaşlar bu sisteme üye olarak ve sorgulama sayısına göre ücret yatırarak hizmetten faydalanabilir.

Yorumlar