Hapisteki FETÖ üyelerinin sayısı belli oldu

FETÖ'ye üye olan ya da üye olmakla suçlanarak cezaevine atılan kişi sayısı Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya tarafından açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
Hapisteki FETÖ üyelerinin sayısı belli oldu

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, bugün itibariyle cezaevlerinde 30 bin 427 FETÖ tutuklusu olduğunu belirterek, “Bulunduğumuz coğrafya zor bir coğrafya. Ülkemizi huzur içerisinde bırakmamak için gece gündüz planlar hesaplar yapan şer güçlerin bunları istemediği çok açık. Türk milleti olarak, tüm kurumlarımızla gücümüzü kararlılığımızı, ülkeyi savunma noktasındaki duruşumuzu bir istiklal mücadelesi ruhu ile hayata geçirmemiz gerekiyor” dedi.

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya cezaevindeki FETÖ üyelerinin sayısını Karabük'te yaptığı konuşmada açıkladı. “15 Temmuz 2016 hain darbe girişimi ile ülkemizi bölmek, parçalamak ve son Türk devletini tarih sahnesinden silmek isteyen bu örgütün hain planları hamdolsun ters tepmiştir” diyen Uzunkaya şunları söyledi: “Ülkeyi parçalamak isteyenler farkına varmadan veya gayri ihtiyari ülkenin birleşmesine, bütünleşmesine, kenetlenmesine vesile olmuştur. Neticede bu örgütle de emniyet teşkilatımız başta olmak üzere yargısından silahlı birimlerine devletin her kademesine kadar amansız bir mücadele içerisine girilmiştir. 15 Temmuz 2016’dan günümüze kadar Türkiye’de bugün itibariyle 240 bini aşkın FETÖ terör örgütüyle irtibatlı, iltisaklı kişi hakkında adli işlem yapılmış ve bugün itibariyle bu örgütün cezaevlerinde 30 bin 427 tutuklu, hükümlü veya hüküm özlü mensubu bulunmaktadır. Bulunduğumuz coğrafya zor bir coğrafya. Ülkemizi huzur içerisinde bırakmamak için gece gündüz planlar hesaplar yapan şer güçlerin bunları istemediği çok açık. Dolayısı ile bizler Türk milleti olarak, tüm kurumlarımızla gücümüzü kararlılığımızı, ülkeyi savunma noktasındaki duruşumuzu bir istiklal mücadelesi ruhu ile hayata geçirmemiz gerekiyor.”

İçişleri Bakanlığı tarafından çocuklar üzerinden bir takım projeler hayata geçirdiklerini ifade eden Uzunkaya, “Türkiye genelinde kırmızı düdük kampanyasından trafikte öncelikli hayatın yayalara üzerine kurgulandığı, yaya geçitleri üzerinde eğitimlerin bilgilendirmelerin yapıldığı, çocuk trafik dedektiflerinin hayata geçirildiği pek çok çalışmayı yürütmeye gayret ettik. Her yıl 31 Aralık gecesi kum saatini kuruyoruz ülke olarak ve ondan sonra geriye dönük hasar tablosunu yapıyoruz. Ne görüyoruz biliyor musunuz? Eskipazar’da bugün yeni doğmuş bebekler de dahil Ovacık’tan getirdiklerimiz dahil her yıl 7 bin 500’lük bir ilçeyi topyekün yok ediyoruz. 2017 yılında 7 bin 500 kişi ölürken 2018’de 6 bin 600 kişi öldü diye neredeyse sevinecek duruma geldik. Bunu olumlu bir süreç olarak görüyoruz. Aynı duyarlılığı topyekün bütün millet olarak hayata geçirirsek geçen sene 6 bin 600’e düştü. İnşallah 2019’da 6 binlerin aşağısına düşer. Bir sonraki sene 5 bin rakamlara çekilir. Daha birkaç yıl öncesine kadar Türkiye sınırları içerisinde 7-8 binle ifade edilen terörist sayısı nasıl ki 700’lü rakamlara indiyse inşallah bu toplumun tüm bireylerinin aynı hassasiyet ve toplumsal her soruna karşı gönüllü bir müfettiş anlayışı ile duyarlılık gösterirsek çok önemli hayırlı işler yapmış oluruz” dedi.

Kaynak: Son Haberler

Yorumlar