Halk TV'ye çıkan saçmalıyor, bu kez Metin Akpınar

CHP'nin yan kuruluş olarak bilinen Halk TV'ye program konuğu olarak çıkanların çoğu saçmalıyor. Yılmaz Özdil, Müjdat Gezen'den sonra şimdi de Metin Akpınar saçmalamaya başladı. Akpınar, Uğur Dündar'ın sunduğu Halk TV'deki programda Türkiye'nin Rusya ile iyi ilişkilerinin darbeye sebep olacağını ima etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akpınar'ın sözlerine sert tepki gösterirken, savcılık da harekete geçti. Akpınar hakkında sözleri nedenyile soruşturma başlatıldı. Başsavcılık aynı kanalda benzer açıklamalarda bulunan Müjdat Gezen hakkında da soruşturma başlattı.

Google Haberlere Abone ol
Halk TV'ye çıkan saçmalıyor, bu kez Metin Akpınar

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Halk TV'de katıldıkları programda Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti ve AK Parti'ye oy veren vatandaşlara hakaretlerde bulunan, tehditler savuran Metin Akpınar ile Müjdat Gezen hakkında soruşturma başlattı.

CHP'nin televizyon kanalı Halk TV'de hemen hemen her gün Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Partiye oy verenlere yönelik hakaretler, iftiralar ve ağır eleştirilere yer verilirken, programa konuk edilen misafirlerin de seyircinin yoğun alkışları altında kendini kaybederek saçmaladıkları görülüyor. Şu ana kadar Uğur Dündar tarafından programa konuk edilenlerin hemen hemen birçoğu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında akla ziyan iddialarda, iftiralarda ve hakaretlerde bulundu. Son olarak Metin Akpınar'ı konuk eden Halk Tv yine benzer bir skandala imza attı. 

Metin Akpınar, programda Rusya ile kurduğu iyi ilişkiler nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın darbeye maruz kalacağını ima etti. Türkiye'de demokrasi olmadığını iddia eden Akpınar, "Bu kutuplaşma ve karmaşadan kurtulmamızın tek çaresi demokrasidir. O noktaya ulaşabilirsek kavga gürültü olmadan bu işin içinden çıkarız. Ulaşamazsak ise belki lideri ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür, belki de başka liderlerin yaşadığı kötü sonları yaşayabilirler." gibi hadsiz ifadeler kullandı. Akpınar'ın sözleri büyük tepki çekti. Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere birçok kişi Akpınar'a sert tepki gösterdi. Savcılık ise Akpınar hakkında soruşturma başlattı.

Uğur Dündar'ın "Ülkedeki kutuplaşmayı aşmazsak sonumuzun hiç iyi olmadığını düşünüyorum." cümlesi üzerine söz alan Metin Akpınar, AK Parti tabanını "artarak çoğalan bir gergedan virüsü" tanımlayarak hakaret etti. "Ülkemizdeki gergedanlar yalnızca faşizmin ayak sesleri anlatan postallı gergedanlar değil; kökten dincilik gergedanları, etnik/kimlik ayrımcı gergedanlar ve onların bazı kollarıyla müthiş bir gergedan nesli büyüdü" iddiasında bulundu.

Akpınar, Türkiye'deki kargaşanın, bölünmenin ve kutuplaşmanın AK Parti ve AK Parti tabanınca yapıldığını iddia ederek, "Bunların karşısında ancak insan olarak, insanlığımıza sahip çıkarak saf dışı etmek zorundayız. Başka çaremiz yok. Aksi halde bırakın sokakta hak aramayı, iç savaşa kadar gideriz" iddiasında bulundu.

24 Haziran seçimlerine katılım oranı dünyanın birçok yerinde görülmemiş bir seviye olan yüzde 88'lere çıktığı halde Türkiye'de demokrasi olmadığını iddia eden Akpınar, "Bu kutuplaşma ve karmaşadan kurtulmamızın tek çaresi demokrasidir. O noktaya ulaşabilirsek kavga gürültü olmadan bu işin içinden çıkarız. Ulaşamazsak ise belki lideri ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür, belki de başka liderlerin yaşadığı kötü sonları yaşayabilirler." gibi hadsiz ifadeler kullandı.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

İstanbul Anadolu Başsavcılığı’ndan yapılan yazılı açıklamada,“Bazı basın organları ile sosyal medya hesaplarında Uğur Dündar tarafından sunulan Halk Arenası adlı programın 21.12.2018 tarihli bölümüne katılan Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’ın Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanını hedef alarak hakaret içerikli sözler söyleyip darbe ve ölüm tehdidinde bulundukları yönünde haberler yer aldığının tespiti üzerine 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 160. maddesi uyarınca işin aslını araştırmak ve sorumlular hakkında yasal gereğine tevessül etmek amacıyla 22.12.2018 tarihinde soruşturma başlatılmış ve her iki şüpheli savunmaları alınmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığımıza davet edilmiştir” denildi

Yorumlar