Fransızlar İçişleri Bakanı'nı Başbakan olarak görmek istiyor

Fransa'da İçişleri Bakanı Manuel Valls'ın başbakan olmasını isteyenlerin oranı artıyor.

Google Haberlere Abone ol
Fransızlar İçişleri Bakanı'nı Başbakan olarak görmek istiyor

Fransa'da İçişleri Bakanı Manuel Valls'ın başbakan olmasını isteyenlerin oranı artıyor. IFOP'un gerçekleştirdiği son ankette, Manuel Valls'ı başbakan olarak görmek isteyenlerin oranının yüzde 49 olduğu açıklandı. Buna karşılık Başbakan Jean Marc Ayrault'un popülaritesinin ise yüzde 24' gerilediği belirtildi. Başbakanlık için diğer bir adayın ise Ulusal Meclis Başkanı Claude Bartolone olduğu aktarıldı.

Ankete göre, Fransızların İçişleri Bakanı Valls'dan boşalacak koltukta 2007 seçimleri Cumhurbaşkanı adayı ve Cumhurbaşkanı François Hollande'ın 4 çocuğunun annesi Segolene Royal'ı görmek istediği kaydedildi. Hükümette Royal'e yakınlığı ile bilinen Gıda Bakanı Guillaume Garot, Fransız halkının Segolene Royal'in kalitesini çok iyi bildiğini belirterek Royal'in hükümette yer almayı hak ettiğinin altını çizdi.

Milli Eğitim Bakanı olarak ise halen Paris Belediye Başkanı olarak görev yapmakta olan Bertrand Delanoe'un ismi ön plana çıktı. Ayrıca katılımcılar, hükümette kadın bakanların sayısının daha da artırılması gerektiği yönünde görüş belirtti.
CİHAN

Yorumlar