Fransa Meclisi Siyonizm'i korumaya aldı

Fransa Ulusal Meclisi, Yahudilerin Filistin topraklarında kendi ülkesini kurma hayali ile oluşturduğu Siyonizm ideolojisini koruma altına aldı. Meclis'ten oylanan karara göre, siyonizm karşıtlığı antisemitizmle eş değer tutulacak.

Google Haberlere Abone ol
Fransa Meclisi Siyonizm'i korumaya aldı

Fransa Ulusal Meclisi'nde yapılan oylamayla İsrail devletinin resmi ideolojisi sayılan siyonizm koruma altına alındı.

Yapılan oylama sonucunda siyonizm karşıtlığı antisemitizmle eş değer sayıldı.

YAPTIRIMI YOK

Fransa Ulusal Meclisi'nde yapılan oylamada 72 "hayır" oyuna karşı 154 "evet" oyuyla kabul edilen ve herhangi bir yaptırımı olmayan yasa tasarısına tepkilerde yükseliyor.

Tasarıda, siyonizm karşıtlığının antisemitizmle bir tutulması için Uluslararası Holokost Anma İttifakının antisemitizm tanımı esas alındı.

YAHUDİ AKADEMİSYENLER KARARA KARŞI

Ülkenin en prestijli gazetelerinden biri olan Le Monde gazetesinde yayımlanan açık mektupta, Fransa, İsrail ve birçok ülkede görev yapan 127 Yahudi akademisyen, antisemitizmle mücadelenin önemli olduğunu ifade etmişti. Ancak akademisyenler siyonizm karşıtlığını antisemitizmle eş değer sayan yasa tasarısına karşı çıktıklarını belirtmişti.

FRANSA ULUSAL MECLİSİ'NE ÇAĞRI: KABUL ETMEYİN

Le Monde gazetesinde açık mektup yayınlayan akademisyenler, Fransa Ulusal Meclisine söz konusu tasarının kabul edilmemesi konusunda çağrıda bulunmuştu.

Akademisyenler siyonizm karşıtlığının meşru olduğunun altını çizmişti.

Siyonizm karşıtlığı ile antisemitizmin aynı şey olmadığına vurgu yapan akademisyenler, bir devleti eleştirmenin ''siyonizm karşıtlığı'' anlamına gelmediğini kaydetmişti.

Şubat ayında siyonizm karşıtlığının antisemitizmin modern biçimlerinden biri olduğunu iddia eden Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Uluslararası Holokost Anma İttifakının antisemitizm tanımını kabul edeceğini açıklamıştı.

Yorumlar