Erken terhisler başladı, askerler evin yolunu tuttu

Yeni askerlik sisteminin yürürlüğe girmesiyle birlikte kışlalarda erken terhisler de başladı. Kışlalarda erken terhis olan askerlerin hareketliliği yaşanıyor. Birçok kışlada evine kendi gitmek isteyen askerler direkt evini yolunu tuttu. TSK tarafından evlerine teslim edilecekler ise henüz yollarda.

Google Haberlere Abone ol
Erken terhisler başladı, askerler evin yolunu tuttu

Yeni askerlik sisteminin yürürlüğe girmesiyle birlikte kışlalarda hareketlilik başladı. 6 ayını dolduran askerlerin tezkereleri verildi. Askerler evin yolunu tuttu. İstanbul'da Hasdal Kışlası'nda yüzlerce asker tezkeresini alarak evinin yolunu tuttu. Ülkenin birçok noktasında kendi imkanlarıyla evlerine gitmek isteyen askerler, kışlalardan ayrıldı. TSK tarafından evlerine teslim edilecekler ise henüz konvoyların çıkmasını bekliyor.

TBMM Genel Kurulu’nda yeni askerlik sistemiyle ilgili kanunun teklifinin kabul edilmesiyle askerliğin 6 aya düşürülmesinin ardından 6 aylık vatani görev süresini dolduran askerler terhis olmaya başladı.

Antalya’nın Aksu İlçe Jandarma Komutanlığında vatani görevini yapan ve 6 ayını dolduran askerler bugün terhis edildi. Son içtimasını veren askerler daha sonra valizlerini topladı.

Komutanları ve geride kalan arkadaşlarıyla vedalaşan askerler mutlu bir şekilde birliklerinden dışarı çıktı. Hepsinin yüzünden mutluluk gözlenen askerler komutanlık önünde özçekim yapmayı da ihmal etmedi. Askerler hep bir ağızdan‘ En büyük jandarma’ dedikten sonra birbirleriyle vedalaşıp, evlerinin yolunu tuttu.

Yorumlar