Erdoğan ve Gül aynı günde Rus basınına konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 11. Cumhurbaşkanı Gül'ün aynı gün Rus basınından farklı gazetelere söyleşi verdiği ortaya çıktı

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan ve Gül aynı günde Rus basınına konuştu

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün aynı gün içinde Rus basınından farklı gazetelere söyleşi verdikleri ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzvestiya Gazetesine konuştu. Gül ise Rus RT kanalına konuştu. Her iki isim de Türkiye'nin Suriye politikaları konusunda yöneltilen soruları cevapladı. 

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa'da Suriyeli sığınmacılara yaptığı ziyaret sonrası Rus gazetesi İzvestiya'ya demeç verdi. Erdoğan, Suriye'nin kuzey bölümünde bir Kürt devleti kurulmasına izin vermeyeceklerini ve bununla ilgili en ufak bir tehlike hissederlerse bölgeye geniş çaplı bir askeri operasyon düzenleyebileceklerini söyledi.  

Suriye'deki olumsuz sürecin Türkiye sınırları için bir tehdit oluşturması halinde Fırat Kalkanı operasyonu benzeri bir tepki vereceklerini söyleyen Erdoğan, daha önce Menbiç ve Rakka'yı teröristlerden temizlemeye hazır olduklarını fakat ABD destekli koalisyon güçlerinin "bahislerini Kürt gruplardan yana oynadığını" söyledi.  

İzvestiya gazetesinde yer alan söyleşide Erdoğan ayrıca, PYD ve YPG'yi kastederek Ankaranın stratejik ortaklarının terör örgütleriyle ortak hareket etmesinin üzücü olduğunun altını çizmesinden sonra Erdoğan'ın demeçlerinin Rus basınına göre  Washington ve Moskova'da endişe yarattığı yorumu yapıldı. 

GÜL İSE RT'YE KONUŞTU

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Rus RT kanalına açıklamalarda bulundu. Gül açıklamalarında, Türkiye'nin Suriye ile PKK yanlısı Kürt gruplara yönelik politikaları konusunu anlattı. Gül, Türkiye'nin batıya rağmen Beşşar Esed ile görüşmeleri sürdürdüğünü her türlü uyarı ve yardımda bulunduğunu ancak Esed yönetiminin kendilerini dinlemediğini söyledi. Gül, batıdaki 'Türkiye Kürtlere karşı' algısının da yanlış olduğunu belirterek Türkiye'nin sadece terör örgütleriyle ilişkili olan kişilerle mücadele ettiğini söyledi. 

Yorumlar