Erdoğan ilk kez açıkladı, ABD inkâr etmişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı Popeo'nun "hayır dinlemedim" dediği Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin tapeleri kendilerine verdiklerini ilk kez açıkladı. Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili tapelerin Türkiye'nin elinde olduğu ve ABD'li yetkililere dinletildiği daha önce Reuters benzeri uluslararası medya kuruluşları tarafından haberleştirilmişti. Ancak ABD tarafı tapeleri dinlemediğini iddia etmişti.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan ilk kez açıkladı, ABD inkâr etmişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ve Suudi Arabistan'ı çok zor durumda bırakacak yeni açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili olarak ses kayıtlarının varlığıyla ilgili ilk kez konuştu ve ilk kez kayıtları kimlere verdiklerini söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paris'teki "Ateşkes Günü" konferansına katılmak üzere Esenboğa Havalimanı'ndan hareketinden önce dünya kamuoyunu da yakından ilgilendiren açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan, Cemal Kaşıkçı olayıyla ilgili olan açıklamasında, ilk kez cinayete ilişkin ses kayıtlarından söz etti. 

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın konsoloslukta katledilmesine ilişkin Erdoğan, "Kaşıkçı cinayetinde yerel işbirlikçileri hala açıklamadılar. O 15 kişi faili ve cesedin nerede olduğunu biliyor. Kesinlikle 15 kişinin içinde bunun katili ya da katillerinin kim olduklarını biliyor. Türkiye’ye gelen Suudi başsavcı, ipe un sermek için geldi. Bizim başsavcımızı oraya çağırıyor" diye konuştu.

Erdoğan, "Biz tepeleri verdik. Suudi Arabistan'a da verdik, Amerika'ya da verdik. Almanlara, Fransılara, İngilizlere hepsine verdik. Dolayısıyla buradaki konuşmaları falan bunlarda dinlediler, biliyorlar" şeklinde konuştu.

Yorumlar