Erdoğan'dan 'yakın markaj' talimatı

Bu yılın Mart ayında yapılacak yerel seçimler için hazırlıklar tüm hızıyla sürerken, partiler en çok önemsediği seçmen kitlesinden biri de bu yıl ilk kez oy kullanacak vatandaşlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart'taki seçimlerde 1 milyon gencin ilk kez oy kullanacağı bilgisini vererek teşkilatlardan 

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'dan 'yakın markaj' talimatı

Türkiye her geçen gün seçim atmosferine biraz daha girerken, partilerin adayları da hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Ankara'da katıldığı AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında 31 Mart'taki yerel seçimlerin Türkiye'nin geleceği için çok önemli olduğunu bir kez daha vurguladı.

Parti olarak seçim çalışmalarına çok ciddi bir şekilde yaklaştıklarını anlatan Erdoğan, yerel seçimlerdeki hedeflerini de bir bir anlattı.

500 bin üyemizin kaydını bulamadık

AK Parti'nin 10 milyon 337 bin üyesi olduğunu ancak listeleri incelediklerinde 504 bin seçmenin kütük kaydını bulamadıklarını vurgulayan Erdoğan, "Bir başka ifadeyle partimizin üyesi olan, yüzde 1'lik seçmen kaybımız var" ifadesini kullandı.

24 Haziran'da seçmen listesinde olduğu halde 'şimdi olmayan' sayısının 924 bine yakın olduğuna değinen Cumhurbaşkanı şöyle devam etti:

"24 Haziran seçimlerine göre, ilçe değiştiren 1,5 milyona yakın seçmen var. Bunların 222 binden fazlası da bizim üyemizdir. Mernis'te adres kaydı olmayan 375 bin kişi var ki bu konuda teşkilatlarımıza önemli görevler düşüyor."

Hedefte 1 milyon genç var

Bu seçimlerde kimi seçmenlerin askerlik, kimilerinin cezaevinde olmaları ve bazılarının da yurtdışında bulunmaları nedeniyle oy kullanamayacağını kaydeden Erdoğan, bu yıl ilk defa oy kullanacak seçmenlere özellikle vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı, "Bu yıl ilk defa oy kullanacak 1 milyon seçmenin varlığı çok önemli" diyerek, şunları söyledi:

Öncelikle kendi parti üyelerimizden başlayarak seçmen kütüğüne giren ve çıkan herkesi takip etmesini istiyorum. Bu rakamların hepsi önemlidir, seçimlerde ortaya koyacağımız fark için önemlidir.

Yorumlar