Erdoğan'dan Şehir Üniversitesi açıklaması ve Davutoğlu'na tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şehir Ünirvesitesi ile ilgili tartışmalara değinerek önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Malum zat arsayı üniversitenin mülkiyetine geçirmeye çalıştı" diyerek Ahmet Davutoğlu'na sert tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'dan Şehir Üniversitesi açıklaması ve Davutoğlu'na tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şehir Ünirvesitesi ile ilgili tartışmalara değinerek önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Malum zat arsayı üniversitenin mülkiyetine geçirmeye çalıştı" diyerek Ahmet Davutoğlu'na sert tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şehir Üniversitesi'nde yaşananlarla ilgili çarpıcı detaylar verdi. 

Erdoğan, Ahmet Davutoğlu'nun kurucuları arasında olduğu Şehir Üniversitesi yönetiminin Halk Bankası'ndan çekilen krediyi geri ödemeyerek, bankayı dolandırmaya kalkıştığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de kendisini aradığını söyledi ancak Gül'ün adını vermeyerek, "Selef Cumhurbaşkanı" ifadesini kullandı.

Erdoğan, Şehir Üniversitesi'nin çözümü için sunulan önerilerin de ünivresite yönetimi tarafından kabul görmediğini sözlerine ekledi.

Şehir Üniversitesi'nin kuruluşunda Ülker Grubu'nun da bulunduğunu hatırlatan Erdoğan, grubun çekilmesinden sonra şu anda üniversitenin 417 milyon lira borcunun bulunduğunu ifade etti.

ERDOĞAN'DAN GÜL'E ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ CEVABI

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kendisini arayarak "Siz arzu ederseniz bu iş hallolur" dediğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abdullah Gül ile aralarında geçen diyaloğu şu şekilde anlattı: 

"Tabii halef-selef olduğumuz cumhurbaşkanı bizi aradı."Siz bu işi arzu ederseniz halledersiniz" dedi. Kendisine dedim ki: Temenni ederdim ki, siz benim yerimde olun. Biz geçmişte bankaların nasıl iflas ettiğini biliyoruz. 17 yıldır bizim dönemimizde bankaların hiçbirisi kasayı boşaltmadı. Biz de kasayı boşaltamayız. İşin başından itibaren Ülker Grubu buraya ciddi destekler verdi. Daha sonra Ülker Grubu da buradan çekildi. Ülker Grubu orada bizim verdiğimiz desteklerle ilgili de bizim bu noktadaki desteğimizi açık/net söyledi" şeklinde konuştu.

ERDOĞAN'DAN ALİ BABACAN VE MEHMET ŞİMŞEK HATIRLATMASI

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu arsanın Şehir Üniversitesi'ne kendisi tarafından tahsis edildiğini; ancak Davutoğlu'nun başbakan olduktan sonra arsayı direkt üniversitenin mülkiyetine geçirdiğini söyledi. Erdoğan o dönem Özelleştirme Yüksek Kurulu'nda da Ali Babacan ve Mehmet Şimşek'in olduğunu söyledi. İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları: Tahsisini yapan ben olduğuma göre, daha sonra malum zat başbakan olunca, bu tahsisi Şehir Üniversitesi'ne mülkiyete dönüştürmüştür. Türkiye'de hiçbir üniversiteye tapu ile mülkiyet devri yoktur, olmamıştır. Bunlar dürüstlüğü kimseye bırakmıyorlar değil mi? Öksüz yetimin hakkının kalkıp kurdukları üniversiteye tapu devri yapmak suretiyle Özelleştirme Yüksek Kurulunun Başkanı sıfatıyla bunu sağlıyor. Peki yanında kim var? O da bir başka isim, Sayın Babacan var. Başka kim var? Mehmet Şimşek var. Başka kim var, Feridun Bilgin var. Hani bunlar dürüsttü?

ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ OLAYININ PERDE ARKASI NEDİR?

Yorumlar